Ingezonden persbericht


Hong Kong Winkelverkopen Plussen 16,9% in Augustus

Uit cijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department (C&SD) blijkt dat de winkelverkopen in de Speciale Administratieve Regio van China in augustus zijn gestegen met 16,9%.

De waarde van de totale winkelverkopenin in augustus worden geschat op HK$26.5 miljard (¤ 2,45 miljard). Als prijswijzigingen worden meegewogen, dan zijn de winkelverkopen in augustus in vergelijking met dezelfde maand in 2009 gestegen met 14,7%.

In de eerste acht maanden van dit jaar is de waarde van de winkelverkopen in Hong Kong in vergelijking met dezefde periode in 2009 gestegen met 17,9 % terwijl het volume steeg met 14,9%.

De verkoop van duurzame consumentengoederen is in augustus het meest gestegen, met 55,7%. De verkoop van auto's, motoren en onderdelen hiervoor steeg met 46,9% in volume. De verkoop van juwelen, horloges, uurwerken en waardevolle geschenken steeg met 29,6%. De verkoop van elektrische goederen en foto en video camera's steeg met 21,3%.

Volgens een woordvoerder van het C&SD blijven de verkopen aan de Hong Kong consument sterk terwijl de sterke groei van het aantal toeristen ook heeft bijgedragen.

De voortuitzichten voor de winkelverkopen in Hong Kong zijn goed, dankzij hogere inkomens, verbeterde werkomstandigheden en een bloeiend toerisme.

Bron: Hong Kong Census and Statistics Dept. Oktober 2010 http://www.censtatd.gov.hk/press_release/press_releases_on_statistics/index.jsp?sID=2621&sSUBID=16937&displayMode=D