Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 oktober 2010

Naam: Marloes Nollen/Maddy Lubbers 053-4555588

Verkeersongeval N35

Wierden

Zondag 10 oktober omstreeks 04.45 uur is er een aanrijding geweest tussen een personenauto en een autobus op de N35 ter hoogte van Wierden. De personenauto kwam uit de richting van Almelo en reed in de richting van Nijverdal. Hierbij kwam de auto door onbekende oorzaak op de linker weghelft. De bestuurder van de autobus, een 42-jarige man uit Goor, kon de auto niet meer ontwijken, waardoor er een aanrijding ontstond. De bestuurster van de auto, een 33-jarige vrouw uit Schiedam, kwam bekneld te zitten en is door de Brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Ze is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010091761)

Eenzijdige ongevallen met letsel op A35

Hengelo

Een 49-jarige automobiliste uit Wierden verloor op zaterdag 9 oktober rond 6.00 uur de macht over het stuur toen zij op de A35 ter hoogte van Hengelo reed, in richting van knooppunt Azelo. Ze raakte in een slip en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (2010091463)

Enschede
Zaterdag 9 oktober belandde een auto in de sloot langs de A35 t.h.v. Enschede. Vermoedelijk was de bestuurder, een 60-jarige man uit Alkmaar, achter het stuur in slaap gevallen. Toen de auto de berm in reed, schrok hij wakker en probeerde de auto te corrigeren. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam tegen de slootwand tot stilstand. De automobilist en zijn passagier, een 60-jarige vrouw uit Alkmaar, zijn met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (2010091513)

Aanrijding tussen vrachtauto en personenauto

Almelo

Zaterdag 9 oktober vond er omstreeks 14.30 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een personenauto op de T-splitsing Noordergraafsingel - Ootmarsumsestraat. De bestuurder van de auto, een 77-jarige man uit Almelo, draaide de Ootmarsumseweg op en verzuimde hierbij voorrang te verlenen aan de vrachtauto, die vanuit de richting Albergen naar Almelo reed. De 22-jarige vrachtwagenchauffeur trachtte een aanrijding te voorkomen, maar dit is niet gelukt. Door de aanrijding kantelde de vrachtauto. Omstanders hebben de bestuurder en een meisje van 2 jaar uit de cabine gehaald. De bestuurder is met letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het meisje leek geen letsel te hebben, maar is ter controle eveneens naar het ziekenhuis gebracht. De weg is enige tijd afgesloten geweest in verband met opruimwerkzaamheden. (2010091552)

Aanrijding tussen auto en fietser

Goor

Zaterdag 9 oktober rond 9.30 uur raakte een 49-jarige fietsster uit Goor gewond na een aanrijding met een auto op de kruising Scherpenzeelseweg - Kerstraat in Goor. Bij het afslaan richting het centrum van Goor vanaf de Scherpenzeelsweg, zag een 59-jarige automobiliste uit Goor de fietsster over het hoofd. De fietsster kwam ten val en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. (2010091499)

Huisverboden opgelegd

Almelo/Borne/Oldenzaal

Een 31-jarige man uit Almelo heeft zaterdag 26 september een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling tegen zijn 24-jarige vriendin. (2009036425)

Een 25-jarige man heeft op zondag 10 oktober een huisverbod opgelegd gekregen i.v.m. huiselijk geweld gericht tegen zijn 23-jarige vriendin in een woning in Oldenzaal. (2010091577)

Een 53-jarige man uit Borne heeft op zaterdag 9 oktober een huisverbod opgelegd gekregen i.v.m. huiselijk geweld gericht tegen twee familieleden in een woning in Borne. (2010091560)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Aanhouding bij ontmanteling hennepkwekerij

Enschede

Op zaterdag 9 oktober omstreeks 20.00 uur is een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden in een tuin aan de Hanenberglanden. In een woning aan de Hanenberglanden trof de politie zaterdagavond 9 oktober een hennepkwekerij aan. Toen de politie bij deze woning stond, verliet een man via de achterzijde deze woning en verstopte zich in de struiken van een tuin. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. De man is in verzekering gesteld. In de woning waren meerdere ruimtes ingericht als hennepkwekerij. Ruim 50 hennepplanten stonden binnen en ook werden er meerdere plekken aangetroffen, waar henneptoppen werden gedroogd. De hennepkwekerij is ontmanteld en door Twente Milieu zijn alle zaken van deze hennepkwekerij afgevoerd. (2010091601)

Straatroof

Hengelo

Op vrijdag 8 oktober tussen 22.45 en 23.00 uur is een 36-jarige vrouw uit Delden beroofd van haar handtas op de Enschedesestraat ter hoogte van de Bataafse Kamp in Hengelo. Dit gebeurde op het moment dat zij in haar auto wilde stappen die daar geparkeerd stond. Het signalement van de man, die de tas wegnam luidt: De man was vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud en droeg een zwarte leren jas. De politie komt graag in contact met getuigen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie Twente, via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000. (2010091392)

Ongeval auto en landbouwtractor

Daarle

Op vrijdag 8 oktober omstreeks 23.50 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Hellendoornseweg in Daarle. Hierbij waren een landbouwtractor en een auto betrokken. Een 27-jarige autobestuurder uit Daarle had een landbouwtractor ingehaald, op het moment dat de tractor linksaf de Kerkallee insloeg. Een aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen reden over de Hellendoornseweg komende uit de richting van de Daarlerseweg. Door de aanrijding rolde de tractor over de kop en de bestuurder, een 32-jarige man uit Daarle, slingerde van de tractor en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist had alcohol genuttigd. Hij blies 0.78 promille. Het rijbewijs van de autobestuurder is ingevorderd. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. (2010091347)

Rijbewijs ingevorderd

Enschede

Op zaterdag 9 oktober omstreeks 04.35 uur is een 54-jarige automobilist uit Enschede gecontroleerd op de Getfertsingel in Enschede. De automobilist had alcohol genuttigd. Hoeveel alcohol de man had gedronken, kon niet worden gemeten, want het lukte de man niet om een juiste blaastest af te leggen. Hij is meegenomen naar het bureau, waar hij weigerde om medewerking te verlenen aan een blaastest. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de man is ter ontnuchtering overgebracht naar het politiearrestantencentrum in Borne. (2010091441)

Rijbewijs ingevorderd

Enschede

Op zaterdag 9 oktober is een 43-jarige scooterbestuurster uit Enschede omstreeks 04.10 uur gecontroleerd op alcoholgebruik op de Haaksbergerstraat in Enschede. De vrouw had teveel alcohol genuttigd. Het rijbewijs van deze beginnende scooterbestuurster is ingevorderd. De blaastest wees 2,20 promille uit. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010091448)

Verdachte van bedrijfsinbraak aangehouden

Enschede

Op zaterdag 9 oktober is een 21-jarige man uit Enschede aangehouden i.v.m. mogelijke betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak aan de Dr. Stamstraat in Enschede. De eigenaar van het bedrijf had op zaterdagmorgen de politie ingeschakeld i.v.m. een inbraak in zijn bedrijfspand. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze inbraak en uit dit onderzoek is gebleken dat een 21-jarige man uit Enschede hierbij mogelijk betrokken is. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. Bij de bedrijfsinbraak waren o.a. enkele computers weggenomen. (2010091529)

Bedreiging en vernieling verdachte aangehouden

Enschede

Op zondag 10 oktober omstreeks 02.35 uur is een 20-jarige man uit Enschede op Het Lang aangehouden in Enschede i.v.m. mogelijke betrokkenheid bij o.a. het vernielen van een bushokje en het verwijderen van planten uit een plantenbak even hiervoor aan de Burgemeester van Veenlaan. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. De man uitte bedreigingen tegen de politieagenten die hem hadden aangehouden. De man is in verzekering gesteld. (2010091655)

Verkeersongeval met letsel

Haaksbergen

Op vrijdag 8 oktober omstreeks 16.45 uur heeft er op de kruising Bretelerveldweg/Diepenheimseweg in Haaksbergen een ongeval plaatsgevonden, waarbij twee auto's betrokken waren. Een 38-jarige automobilist uit Diepenheim had geen voorrang verleend aan een voor hem van rechtskomende auto. Deze auto belandde door de klap van de aanrijding in de sloot. De automobiliste van deze auto, een 71-jarige automobiliste uit Rietmolen, raakte gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. (2010091341)

---- --