Ananda's In Dialoog met Jeff Foster


Lezing in Haarlem: Ontwaken uit de droom van afgescheidenheid (Engelstalig!)

HAARLEM, 20101001 -- De door Ananda Nieuwetijdswinkel georganiseerde reeks In Dialoog verwelkomt Jeff Foster: astrofysicus, auteur, maar bovenal non-dualist. In Nederland verschenen van Foster drie boeken over non-dualisme, de laatste vers van de pers. U kunt op zondagmiddag 10 oktober 2010 met hem in dialoog in de Stadsbibliotheek van Haarlem. Bijeenkomsten met Foster zijn boeiend en ontspannend. Humoristisch en helder spreekt hij over de eenheid van al wat is. Voertaal is Engels.

De dialogen en boeken van Jeff Foster gaan over het ontwaken uit de droom van afgescheidenheid. Over de mogelijkheid dat de spirituele zoektocht, en eigenlijk al het zoeken van de mens, voor eens en voor altijd tot een einde kan komen. Pas daar en dan kan helder worden gezien dat Eenheid alles is wat er is. En in die helderheid verliest het leven meteen zijn zwaarte. Want wat IS, is altijd genoeg voor dit moment. Voor nu.

De spirituele zoektocht, de zoektocht van een heel leven, heeft ons altijd alleen maar hier en nu gebracht. We zijn er. De zoektocht is voorbij. Welkom Thuis.

Over Jeff Foster:

Jeff Foster is in 2001 afgestudeerd in astrofysica aan de Cambridge Universiteit. Een aantal jaren na zijn afstuderen, na een periode van ernstige depressie en ziekte, raakte hij verslaafd aan het idee van 'spirituele verlichting'. Hij begon een intensieve zoektocht die verscheidene jaren duurde. Deze spirituele zoektocht kwam tot een absoluut einde met het heldere inzicht dat er altijd alleen Eenheid is. In de helderheid van dit inzicht werd het leven weer wat het altijd was: spontaan, helder, vreugdevol en volledig ontwaakt.

Jeff begon daarop met het praten en schrijven over non-dualiteit. Het resultaat daarvan zijn zijn drie boeken Leven zonder middelpunt, Het begin van het Nu en het in oktober verschijnende Een buitengewone afwezigheid. De eerste twee boeken zijn bestsellers op het gebied van de spiritualiteit. Het derde boek belooft dat opnieuw te gaan worden.

In dialoog met Jeff Foster
Datum: Zondag 10 oktober 2010
Locatie: Stadsbibliotheek, Gasthuisstraat 32, Haarlem
Tijd: 13.00 - (plusminus) 16.30 (zaal open 12:30 uur)
Prijs: ¤ 25
Voertaal: Engels!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Ananda Nieuwetijdswinkel, Gierstraat 8 te Haarlem, of via internet op www.ananda.nl
De rechtstreekse link is: bit.ly/c74VjB
Toegangsprijs in de voorverkoop: ¤ 25,-