Nieuwe serie The Procrastinators op Limboland.tv


Uitstelgedrag Frank Houtappels, Arjan Ederveen en Alex Klaassen in beeld

AMSTERDAM, 20101008 -- Vanaf 10 oktober aanstaande is iedere zondag om 13.00 uur de elf-delige serie The Procrastinators te zien op http://www.limboland.tv/. Deze nieuwe serie korte films van Lernert Engelberts en Sander Plug gaat over procrastinatie. In The Procrastinators wordt dit fenomeen belicht, oftewel writersblock, concentratie en de schone kunst van het lanterfanten van kunstenaars, schrijvers en filmmakers.

Elf bekende kunstenaars -acteurs, schrijvers, filmmakers- denken hardop na over het werken richting een deadline en de kunst van het uitstellen. In de eerste aflevering is te zien wat Frank Houtappels, scenarioschrijver van onder meer 't Schaep met de 5 Pooten, doet om zijn procrastinatiegedrag te overwinnen.

Naast Houtappels vertellen ook Arjan Ederveen, Alex Klaassen, Bert Kommerij, Pieter Kramer, Coco Schrijber en Micha Wertheim in deze serie over hún worstelingen met onverbiddelijke deadlines.

Makers van The Procrastinators Lernert Engelberts (regisseur/schrijver) en Sander Plug (ontwerper/filmmaker): Je kunt op vele manieren procrastineren, masturbatie werd zelfs genoemd, maar internet is wel het grootste probleem. Veel scheppende mensen verbloemen dat ze procrastineren en noemen het research. Zo spraken we een documentairemaker die al drie jaar bezig is met research, maar hij weet nog steeds niet waar de documentaire over gaat.

The Procrastinators is vanaf 10 oktober 2010 iedere zondag om 13.00 uur op www.limboland.tv .


Limboland
Limboland is een nieuw, interactief webplatform dat nieuwe en ervaren filmmakers, kunstenaars, journalisten, fotografen en tv-makers de ruimte geeft om te experimenteren en programma's en films te ontwikkelen. Iedere zondag zijn deze vanaf 13.00 uur te zien op www.limboland.tv . Naast het ontwikkelen en produceren van content voor www.limboland.tv, organiseert Limboland Limbolab (gericht op kinderen), Limbolive en een programma speciaal voor amateur kunstmakers;  de Pitch!

Steun
Stichting Limboland wordt gesteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Doen, de Mondriaanstichting, SNS Reaal Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fiep Westendorp Foundation, VSB Fonds, Westergasfabriek, Het Ketelhuis, het Fonds Cultuurparticipatie, Het Kattenkabinet en Cam-a-lot.

Lernert Engelberts
Lernert Engelberts (1977) is werkzaam als regisseur en schrijver. Hij werd onder andere bekend door de film Driving Miss Palmen (2001). Daarnaast was hij hoofdredacteur en schrijver voor RE-magazine. Samen met Arjan Ederveen schreef hij het gedramatiseerde tuinprogramma Wroeten, dat hij tevens regisseerde. Met Michiel van Erp werkte hij in 2006 samen aan de documentaire Warme Verhalen. Lernert maakte zijn prozadebuut met het boek Echte Slechte Mensen. Hij schrijft over kunst voor de Volkskrant en was curator voor Lost&Found. Daarnaast zit hij in de adviescommissie voor het Filmfonds.

Sander Plug
Sander Plug (1969) werkt freelance als grafisch ontwerper en artiest. Hij studeerde in 1993 af als industrieel ontwerper aan de Universiteit Delft en rondde in 2004 zijn Master of Arts af bij het Sandberg Instituut in Amsterdam. Hij heeft tijdens verschillende groepstentoonstellingen geëxposeerd in Amsterdam, Berlijn en Barcelona. Ook is hij docent aan de kunstacademie te Utrecht. 

* pro - cras - ti` na - tie [-(t)sie] (Latijn) de-woord (vrouwelijk), verschuiving tot de volgende dag, verdaging

De Mediavilla





Ingezonden persbericht