Gemeente Culemborg

Dierensporen zoeken in De Heuvel

Op zondag 10 oktober op zoek naar dierensporen...

Kinderen kunnen op zondag 10 oktober op zoek naar dierensporen op kinderboerderij De Heuvel. Het Steunpunt Natuur- en milieueducatie organiseert tussen 13.30 - 16.30 uur activiteiten rondom het thema sporen.

In de natuur zijn veel sporen van dieren te vinden. Hiermee gaan kinderen aan de slag op de 10e. Bij de infostand wordt een tentoonstelling ingericht van allerlei vraatsporen. Kinderen kunnen op zoek naar diersporen op het terrein van de kinderboerderij. In de deel kunnen kinderen er achter komen wat de uil gegeten heeft aan de hand van de botjes die ze vinden in de braakbal. Tussen 13.30 - 15.30 uur zijn een kerkuil en een oehoe aanwezig. Kinderen mogen de kerkuil op hun arm houden. Een medewerker van dierenpark de Paay in Beesd geeft informatie over deze dieren.

Via de nieuwe kabouters wordt op 10 oktober een speurtocht uitgezet. De klapbordjes bevatten dan vragen over diverse opspoormethodes. Bovendien hangen er wissellijsten met informatie over dieren. Het geld voor deze vernieuwende elementen is bij elkaar gebracht uit de fooienpot en een bijdrage van het buurtpanel.