America's Next Top Model Nigel Barker komt naar Amsterdam

16/09/2010 15:58

American Book Center

Maandag 11 oktober - 17:00 - 18:30 uur

The American Book Center, Spui 12, Amsterdam

Een exclusief evenement van The American Book Center en Hotel V

Modefotograaf en voormalig model Nigel Barker is vooral bekend om zijn rol als jurylid in de reality show America's Next Top Model. Nigel Barker komt naar de ABC in Amsterdam om zijn nieuwe boek

Nigel Barker's Beauty Equation te presenteren en signeren op maandag 11 oktober.

Over het boek:

Met 20 jaar ervaring in modeindustrie en het jureren van 14 seizoenen America's Next Top Model heeft Nigel Barker de formule van innerlijke schoonheid gecreëerd die hij uitlegt in Nigel Barker's Beauty Equation. De formule zorgt er niet alleen voor dat je er geweldig uit ziet, maar ook dat je je beter voellt! Het kijkt naar schoonheid vanuit een ander perspectief. Het is geen boek met veel foto's van modellen in fashion poses, het is een boek met echte vrouwen, modellen en bekendheden waar de nadruk ligt op innerlijke schoonheid en hoe die je uiterlijke schoonheid beïnvloedt.

"Beauty Equation is gebaseerd op mijn ervaringen met als missie uit te zoeken wat ieder van ons daadwerkelijk mooi maakt. Als fotograaf kan ik me niet herinneren of degene waarmee ik werkte te dun of te dik was, een perfecte huid had of dat ze zich stylish kleedde. Wat ik me herinner is de ervaring, hoe ik geraakt werd en wat dat voor mij betekende", zegt Nigel Barker.

Beauty Equation is een werkboek, in elk hoofdstuk kom je een 'opdracht' onderdeel tegen waar conventionele regels en huidige schoonheidsidealen overboord worden gezet. Na elke 'opdracht', vraagt Nigel je een serie makkelijk te volgen uitdagingen te volbrengen. Deze zorgen ervoor dat je de instrumenten hebt de opdracht met behulp van een fototoestel, video camera of potlood in te lijven. Met het idee dat

JIJ +

allure + zelfvertrouwen + empathie + spontaniteit + uitstraling + gezondheid + eerlijkheid + charme + energie + humor

= SCHOONHEID

Over het evenement

Dit evenement is uitsluitend toegankelijk met een uitnodiging. Je krijgt een uitnodiging door een exemplaar te kopen van Nigel Barker's Beauty Equation bij the American Book Center in Amsterdam of Den Haag. Er zal één toegangsbewijs per boek worden gegeven tot het evenement vol is. Je kunt nu al je toegang garanderen door het boek te reserveren via de reserveringspagina op www.abc.nl. Boek en toegangsbewijs kun je ophalen op elk tijdstip voor het evenement.

Vanaf 23 september is het boek verkrijgbaar bij ABC.

Let er alstublieft op dat Mr Barker alleen het boek zal signeren. Geen stukjes papier, CD's, posters, of lichaamsdelen, zullen van een handtekening worden voorzien.

Over Nigel Barker

Nigel Barker (27 april 1972) is een modefotograaf en voormalig model van Engelse en Sri Lankeese afkomst. Na periodes in Milaan, Parijs en Londen opende Barker in 1996 een studio in New York en heeft nooit meer omgekeken. Barker's aanwezigheid in de mode en entertainment branche heeft geresulteerd in een reeks spannende projecten, waaronder de start van zijn eigen show The Shot. Daarnaast regisseert en produceert hij films, documentaires en commercials op het gebied van mode/entertainment, voor klanten uit Hollywood en voor internationale non-profit organisaties.

Met gebruik van de kracht van fotografie en film is hij erin geslaagd zijn humanitaire boodschap over te brengen naar een omvangrijk publiek, door middel van zijn films en reizende tentoonstellingen voor The Humane Society, The Make-A-Wish Foundation, The Do Something, The Elizabeth Glaser Pediatric Aids Foundation and the Edeyo Foundation.

Nigel Barker woont in New York City met zijn vrouw, Cristen en hun twee kinderen Jack en Jasmine.

http://www.abc.nl