Gemeente Roermond

Training 'Veilig in de winkel'

Detailhandel Roermond organiseert op 11 oktober en 8 november aanstaande twee trainingsavonden Veilig in de winkel. De trainingen zijn geheel gratis en worden aangeboden voor ondernemers, winkelmedewerkers en bedrijfsleiders werkzaam in de detailhandel in Roermond.

Gezien het succes en de positieve reacties op de trainingsavonden van vorig jaar wordt de training Veilig in de winkel wederom aangeboden. Naast de inzet op opsporing en veroordeling van daders samen met politie en justitie, onderschrijft de gemeente Roermond het belang van preventie. Om dit extra kracht bij te zetten licht de veiligheidscoördinator van de gemeente Roermond toe welke overige maatregelen ter voorkoming van overvallen er zijn genomen.

Opzet

Overvallen hebben gevolgen voor ondernemingen en personeel. "Dit is een overval!" is een zin die geen enkele ondernemer of medewerker in de detailhandel wenst te horen. Tijdens de training wordt antwoord gegeven op vragen als: Hoe kun je een overval voorkomen? Wat is de beste manier van handelen tijdens een overval? Wat gebeurt er na afloop? In de training worden ervaringen gedeeld, maar ook ervaringen ondergaan door de inzet van rollenspellen met professionele acteurs. Doel hiervan is de cursisten voor te bereiden op en meer zelfvertrouwen te geven bij een geval van agressie, diefstal of een overval.

Aanmelden

De trainingen vinden plaats op 11 oktober en 8 november aanstaande van 18.45 tot 22.00 uur bij het UWV WERKbedrijf (Looskade 4). Deelname staat open voor ondernemers en werknemers uit de detailhandel in Roermond. Door medefinanciering van de gemeente Roermond is deelname geheel gratis! Aanmelden kan via info@servicepuntdetailhandel.nl. Kijk voor meer informatie op: www.servicepuntdetailhandelroermond.nl.

Eerste publicatiedatum: 20-09-2010 Bijgewerkt: 20-09-2010