Gemeente Voorschoten


GGZ organiseert gratis voorlichtingsavond over psychose

Als het contact met de werkelijkheid er (even) niet meer is

Een psychose is een ingrijpende ervaring voor mensen en hun omgeving en brengt bij alle betrokkenen veel teweeg. Op maandagavond 11 oktober organiseert Preventie GGZ Leiden een gratis voorlichtingsavond over Psychose.

Wanneer iemand met een psychose te maken krijgt geeft dat heel veel vragen, onzekerheden en machteloosheid. Wat is een psychose? Hoe komt het? Hoe kan ik ermee omgaan? Hebben anderen dit ook? Bij wie kan ik terecht? De wereld van de geestelijke gezondheidszorg is dan een hele nieuwe wereld om mee om te (leren) gaan. Tijdens de voorlichtingsavond krijgen deelnemers een antwoord op deze en andere vragen. Gespecialiseerde hulpverleners van GGZ Leiden geven informatie over diagnostiek, medicatie, behandeling en verwijsmogelijkheden. Maar ook over ondersteuning of lotgenotencontact voor cliënten, ouders en partners. Ook is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen en kan men voorlichtingsmateriaal meenemen.

Aanmelden
De voorlichtingsavond vindt plaats op maandag 11 oktober van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) in het Zalencentrum GGZ Leiden aan de Endegeesterstraatweg 5 in Oegstgeest. Geïnteresseerden kunnen voor aanmelding of meer informatie bellen naar Preventie GGZ Leiden, telefoonnummer 071 890 81 69, of mailen naar preventie@ggzleiden.nl.
* 5 oktober 2010