Gemeente Anna Paulowna

Eerste Positief Opvoeden Tipkrant verschijnt 11 oktober

Hoe doen sommige ouders/verzorgers dat toch? Ontspannen aankomen op de crèche, nog even samen met hun kind een boekje lezen en daarna uitgebreid afscheid te nemen. Stefan is al moe voordat zijn dag begonnen is. Hij heeft de hele dag een gehaast gevoel.

De eerste editie van de Positief Opvoeden Tipkrant wordt vanaf 11 oktober in alle gemeenten in de Provincie Noord-Holland in een grote oplage verspreid. Het is een actie om ouders/verzorgers zoals Stefan te helpen met kleine en grote opvoedingsvragen. Belangrijkste boodschap van de Tipkrant is: âZorg goed voor jezelf! Ontspannen ouders/verzorgers zijn betere opvoeders.â Aan de hand van praktische tips laten professionals van bijvoorbeeld de Centra voor Jeugd en Gezin zien hoe ouders/verzorgers hun zelfvertrouwen en vaardigheden vergroten en daardoor betere opvoeders kunnen zijn.

De campagne is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Noord-Holland en de gemeenten.
Â

Â

Waar verkrijgbaar?

Â

De Tipkrant wordt op grote schaal gratis verspreid, onder andere bij kinderopvang, peuterspeelzalen, scholen, Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus, bibliotheken, huisartsen en verloskundigen. Vanaf 11 oktober komen ouders/verzorgers en beroepskrachten de Tipkrant dus overal tegen. De krant is vanaf 11 oktober ook te downloaden via www.positiefopvoeden.nl.