Gemeente Krimpen aan den IJssel

Derde prik tegen baarmoederhalskanker

Op maandag 11 oktober is de derde prikronde tegen baarmoederhalskanker voor meisjes uit Krimpen aan den IJssel. De medewerkers van Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond vaccineren van 9.00 tot 11.00 uur in het gezondheidscentrum aan de Meerkoetstraat 79.

Drie prikken

De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker bestaat uit drie prikken in de arm. Deze prikken beschermen meisjes op een veilige manier tegen een ernstige ziekte. Voor een zo goed mogelijke bescherming is het belangrijk dat meisjes alle drie de prikken halen. De eerste twee prikken zijn aangeboden in april en mei. In oktober en november is de derde prikronde. Meisjes, die zijn geboren in 1993 tot en met 1997, hebben hiervoor thuis een uitnodiging ontvangen.

Prik en bescherm

Op de website www.prikenbescherm.nl kunnen meisjes, ouders en andere geĂŻnteresseerden terecht voor alle inhoudelijke informatie over de vaccinatie. Op de website staan filmpjes van verschillende deskundigen en ouders en meisjes die de prik al dan niet hebben gehaald. Voor vragen kan men gratis bellen met 0800 - 301 80 51.

Raadhuisplein 2
Postbus 200, 2920 AE
Krimpen aan den IJssel (0180) 540655
gemeente@krimpenaandenijssel.nlgemeente@
krimpenaandenijssel.nl