Gemeente Hilversum

Tipkrant Positief Opvoeden

publicatiedatum: woensdag 6 oktober 2010

Vanaf 11 oktober wordt de Tipkrant Positief Opvoeden verspreid. Hierin staan allerlei artikelen over de inhoud van Positief Opvoeden, wie ermee werken, wat ouders ervan vinden en nog veel meer.

Daarnaast vinden ouders allerlei tips in de krant over leuke activiteiten met de kinderen en voor zichzelf. Natuurlijk staan ook alle adressen van de Centra voor Jeugd en Gezin en opvoedspreekuren in de krant vermeld. De tipkrant wordt onder meer verspreid bij de kinderopvang, scholen, consultatiebreaus bibliotheken en huisartsen.

Triple P
Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma. Het is een ondersteuningsprogramma voor ouders met als doel de opvoeding van kinderen (weer) gemakkelijker en plezieriger te maken. Ouders weten zelf heel goed wat ze willen veranderen. Triple P helpt ze daarbij. Het is een in de praktijk bewezen methode uit Australië. Inmiddels werken alle partners van het Centrum Jeugd en Gezin met dit programma, zoals de GGD, Versa Welzijn en MEE.

Meer informatie
Op www.positiefopvoeden.nl kunnen ouders en (getrainde) hulpverleners terecht met al hun vragen. U kunt ook bij het inlooppunt Centrum Jeugd en Gezin aan de Frederik van Eedenlaan binnenlopen voor alle informatie (zie verder www.cjghillversum.nl).