Gemeente Hilversum

Laatste vijf weken van herinrichting Diependaalselaan begint 11 oktober

publicatiedatum: woensdag 6 oktober 2010

Met de afsluiting van de rotonde op de kruising met de Kerkelandenlaan/Zeverijnstraat op maandag 11 oktober beginnen de laatste vijf weken van de herinrichting van de Diependaalselaan. De afsluiting van de rotonde en met name van de doorgang vanuit Kerkelanden door de Zeverijnstraat heeft als gevolg dat er nog meer druk komt op de verkeerslichtenkruising Gijsbrecht van Amstelstraat/Loosdrechtseweg.

Om die druk te verlichten wordt de knip op de kruising Gijsbrecht van Amstelstraat/Bodemanstraat/Vreelandseweg tijdelijk opengesteld. En hoewel het werk aan de centrumzijde van het plantsoen ter hoogte van de Van Ghentlaan en de Melis Stokelaan nog twee weken duurt, wordt al wel de uitgang van de Melis Stokelaan opengesteld. Bewoners van het Staatsliedenkwartier (Oude Loosdrechtseweg e.o.), die nu met de auto zijn aangewezen op de Gijsbrecht van Amstelstraat, kunnen dan uitrijden naar de rotonde Diependaalselaan/Loosdrechtseweg, waar ze meer keuzemogelijkheden hebben.

Bereikbaarheid Kerkelanden
Kerkelanden blijft bereikbaar vanaf de kant van de Vreelandseweg, over de nieuwe bypass de wijk in. Personenwagens krijgen op de Kerkelandenlaan een kleine bypass langs het werk aan de rotonde, maar ze kunnen daar alleen rechtsaf de Diependaalselaan op in de richting van de rotonde Loosdrechtseweg. Buslijn 1 van Connexxion rijdt vanaf 11 oktober vijf weken lang over de Loosdrechtseweg en de Oscar Romerolaan de wijk in en uit. Op de Diependaalselaan is geen autoverkeer mogelijk vanaf de Loosdrechtseweg richting de N201.

Omleidingen
Voor de omleidingsroutes voor het lokale verkeer blijven de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Kolhornseweg de aangewezen routes. Vanaf de kant van de Vreelandseweg kan het autoverkeer over de Diependaalselaan doorrijden tot aan de Admiraal de Ruyterlaan, daar rechtsaf naar de Kolhornseweg en via de Eikbosserweg terug naar de Diependaalselaan richting de A27 en het ziekenhuis.

De lokale omleidingsroute in de andere richting, via de Utrechtseweg en de Gijsbrecht van Amstelstraat, wordt op maandag 11 oktober bij de Loosdrechtseweg gesplitst. Het gemotoriseerde verkeer richting de N201 kan rechtdoor en door de opengestelde knip de Vreelandseweg op. Naar de Ring West wordt omgeleid over de Loosdrechtseweg en de Vaartweg.

Openstelling knip Gijsbrecht van Amstelstraat
Om het mogelijk te maken om via de knip in de Gijsbrecht van Amstelstraat de Vreelandseweg op te rijden wordt op het stukje Gijsbrecht tussen de Heidestraat en de Bodemanstraat (tijdelijk) de rijrichting omgedraaid. Het betekent tevens dat autoverkeer aan het eind van de Bodemanstraat gedwongen is om de de buitenring op te rijden. Wie vanuit de Bodemanstraat naar de bedrijven aan de Zeverijnstraat wil kan dat via de Reestraat en door het laatste stukje van de Heidestraat, waar vijf weken lang tweerichtingsverkeer geldt.

Verkeersregelaars
In de laatste vijf weken van de herinrichting van de Diependaalselaan blijven in de ochtend- en de avondspits verkeersregelaars actief op de kruising Loosdrechtseweg/Gijsbrecht van Amstelstraat.

De verkeersregelaars op de kruising Vaartweg/Geert van Mesdagweg worden ingezet bij de opengestelde knip op de kruising Gijsbrecht/Bodemanstraat/Vreelandseweg.