Gemeente Soest

Nieuwbouw overdekte accommodatie handboogschieten/jeu de boules

08 oktober 2010

Op maandag 11 oktober wordt de nieuwbouw overdekte accommodatie voor handboogschieten en jeu de boules aan de Eemweg te Soest in gebruik genomen. De nieuwe accommodatie wordt gezamenlijk gebruikt door Handboogschietvereniging De Eemschutters en de Jeu de Boulesvereniging De Gemshoorn.

Eind 2005 heeft de gemeenteraad besloten korfbalvereniging De Eemvogels te verplaatsen naar het sportterrein Henr. Blaeckweg te Soest.

Hierdoor moest Jeu de Boules vereniging De Gemshoorn verplaatst worden naar het terrein van de handboogschietvereniging De Eemschutters aan de Eemweg.

Op dit terrein was het mogelijk om een overdekte accommodatie voor beide sporten te realiseren. Een grote wens van beide verenigingen kon hierdoor in vervulling gaan. Ondanks de komst van de overdekte accommodatie, kunnen beide verenigingen gezamenlijk ook gebruik blijven maken van het buitenterrein.

Binnen sporten

Als gevolg van gesprekken met de Welstandscommissie heeft de nieuwbouw overdekte accommodatie een uiterlijk gekregen, passend in een agrarisch gebied. Het gebouw bestaat uit een overdekte hal met een kantinegedeelte. Voortaan kunnen De Eemschutters en De Gemshoorn dus ook met slecht weer en in de winterperiode sporten.

Op maandag wordt de accommodatie opgeleverd, waarna beide verenigingen het gebouw direct in gebruik zullen nemen. De verdere afwerking van de bijbehorende kantine wordt door beide verenigingen opgepakt. Later in het seizoen organiseren beide verenigingen een officiële opening van de accommodatie.