Politie Hollands Midden

Leiden - Twee verdachten poging inbraak aangehouden

Leiden, 11-10-2010 o Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 8 oktober een 17-jarige jongen uit Zoeterwoude en een 18-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van poging inbraak.

Die middag kreeg zij rond 16.00 uur een melding van een getuige die zag dat twee personen mogelijk probeerden in te breken in een woning aan de Bilderdijkstraat. De melder volgde de twee en zag hen naar de Jan van Goyenkade gaan. De politie ging ter plaatse en sprak de twee verdachten aan. Aan de melder vroegen zij om een signalement en daar bleken de twee aan te voldoen. Zij zijn toen aangehouden.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.