Gemeente Urk

Eerste huwelijk in vernieuwde raadzaal

Vrijdag 8 oktober 2010 werd het eerste huwelijk voltrokken in de vernieuwde raadzaal van het gemeentehuis van Urk.

Na een grondige verbouwing trouwde het bruidspaar Bogerd-Limburg als eerste in de vernieuwde en moderne raadzaal die perfect is voor grote gezelschappen. De raadzaal is in verband met de verbouwing vanaf juni vorig jaar niet meer gebruikt als locatie om huwelijken te voltrekken.

Â

In de gemeente Urk kunnen bruidsparen vanaf 1 januari 2011 kiezen uit drie locaties. De raadzaal van het gemeentehuis en museum 'Het Oude Raadhuis` waren al officieel huwelijkslocatie. Maar vanwege de toename van het aantal huwelijken is vanaf 1 januari aanstaande partycentrum 'De Koningshof` aan de Staartweg ook als officiële huwelijkslocatie aangewezen. De sfeervolle en romantische zaal 'Het Binnenhof` heeft een prachtige uitstraling en biedt plaats aan maximaal 120 personen. Deze locatie was het afgelopen jaar overigens al als tijdelijke huwelijkslocatie in gebruik. Voor kleinere gezelschappen is museum 'Het Oude Raadhuis` ook een mooie trouwlocatie. De sfeervolle trouwzaal biedt plaats aan 60 tot 65 personen.

Â

De gemeente Urk is blij dat aanstaande bruidsparen straks kunnen kiezen uit drie officiële locaties om deze bijzondere en belangrijke gebeurtenis in hun leven te laten plaatsvinden.