Gemeente Beek


Zilveren Draagspeld voor tweelingbroers Gerits uit Neerbeek

Op zondag 10 oktober werden de gebroeders Piet en Bert Gerits door de gemeente Beek onderscheiden. Tijdens de plechtige eucharistieviering in de kerk van Neerbeek, die tevens in het teken staat van het 50-jarig jubileum van de gebroeders Gerits bij het Kerkelijke zangkoor St. Caecilia, ontvingen zij uit handen van burgemeester Cremers de Zilveren Draagspeld van de gemeente.

De gebroeders Gerits (tweeling) hebben zich ruim 50 jaar ingezet voor het Kerkelijke zangkoor St. Caecilia in de Callistusparochie te Neerbeek. Door hun onaflatende en inspirerende muzikale inzet vervullen zij sinds geruime tijd een voorbeeldfunctie voor de gemeenschap van Neerbeek. Muzikaliteit als bindende factor staat voorop bij de activiteiten van de gebroeders Gerits. Zij dragen het voorgaande uit in woord en daad. Zij zijn van onschatbare waarde voor het voortbestaan van het koor en de parochie.

Dhr. Piet Gerits is ruim 50 jaar lid van het Kerkelijke zangkoor St. Caecilia. Hij is dirigent sinds 1997 en op hem kan altijd een beroep worden gedaan. Hij was 17 jaar medewerker van het parochiefeest in de tuin van de pastorie. Hij is cantor en maakt deel uit van de muziekcommissie. Hij vervult een spilfunctie binnen het koor en fungeert voor vele zaken als aanspreekpunt. Hij is een persoon die altijd klaar staat voor het koor en de parochiegemeenschap.

Dhr. Bert Gerits is eveneens ruim 50 jaar lid van het Kerkelijke zangkoor St. Caecilia. Hij is ruim 30 jaar als secretaris lid van het bestuur. Hij was 17 jaar medewerker van het parochiefeest in de tuin van de pastorie. Hij was 30 jaar collectant in de mis als het koor zong. Hij was vele jaren afgevaardigde van het koor bij gezamenlijke kienverenigingen en het beheer van het parochiehuis. Hij is altijd bijzonder actief bij het organiseren van het kerstconcert en was lid van het organiserende comité inzake het 50 en 60 jarige bestaansfeest van de St. Callistus parochie.
Â