Gemeente Almere

Landelijke Banenmarkt in Almere een succes

11-10-2010

De Landelijke Banenmarkt die op donderdag 7 oktober werd gehouden in het stadhuis van Almere, is succesvol verlopen. Met 3.500 bezoekers was de opkomst hoger dan voorgaande jaren. De banenmarkt werd georganiseerd door Werkplein, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Almere en UWV WERKbedrijf.

Het ochtendprogramma stond in het teken van een banen- en informatiemarkt voor Almeerse jongeren met een uitkering. Een groep van 120 jongeren liet zich informeren over (leerwerk)banen en opleidingsmogelijkheden. Vooral de zorgsector bleek in trek.

Op de speciale `Speeddate Plaza' konden de jongeren oriënterende gesprekken voeren met vijftien werkgevers. Zo'n tien jongeren hebben direct een baan gevonden. Nog eens zestig jongeren hielden aan de banenmarkt een vervolggesprek over met één of meerdere werkgevers.

Het Werkgeversserviceteam van Werkplein brengt twintig jongeren in contact met haar eigen werkgeverscontacten.

Workshops, advies en vacatures

Om 14.00 uur ging het algemene programma van de banenmarkt van start. De gangen van het stadhuis vulden zich snel met enthousiaste Almeerders. Zij konden zich aanmelden voor diverse workshops op het gebied van solliciteren. Daarnaast kregen bezoekers de gelegenheid om hun cv te laten checken, een korte competentietest te doen of een kledingsadvies te vragen.

De Banenmarkt was vooral ook bedoeld om Almeerse werkzoekenden in contact te brengen met werkgevers uit de regio. Ruim dertig werkgevers
- en ook het Werkplein zelf - presenteerden hun actuele vacatureaanbod.

Vervolggesprekken

Gemiddeld zijn er per werkgever met vijftien kandidaten vervolggesprekken ingepland. Ook zijn er 950 reactieformulieren verstrekt voor de aangeboden vacatures. Zo'n tien uitkeringsgerechtigden worden door het Werkgeversserviceteam aan werkgevers voorgesteld. Al met al kan worden gesproken van een geslaagd evenement!