Burgers Zoo

1500ste Koraalkolonie

Arnhems dierenpark bereikt bijzondere mijlpaal met 1500ste zelfgekweekte koraalkolonie in het op één na grootste levende koraalrifaquarium ter wereld.

Burgers' Zoo heeft vanmorgen een bijzondere mijlpaal bereikt met het uitzetten van de 1500ste zelfgekweekte koraalkolonie in Burgers' Ocean, het tropische aquarium van 8 miljoen liter water. Het Arnhemse dierenpark vervult samen met enkele andere toonaangevende aquaria wereldwijd een voortrekkersrol op het vakgebied van de koralenkweek. In 2008 reisden ruim 150 koralenexperts uit 23 landen af naar Arnhem voor het eerste internationale congres voor koraalkwekers. Onderdeel van Burgers' Ocean vormt het levende koraalrifbassin van 750.000 liter water; het op één na grootste levende koraalrifaquarium ter wereld na het aquarium van Townsville in Australië.

Koraal Extra

Wereldwijd bedreigd
Koraalriffen worden wereldwijd bedreigd door overbevissing, toerisme, vervuiling en klimaatsverandering. Schade aan koralen is onder meer zichtbaar wanneer deze als gevolg van stress de algen verliezen waarmee ze samenleven. De kleurrijke koralen worden dan spierwit: een verschijnsel dat bekend staat als `coral bleaching'. Ruim 100 miljoen mensen zijn wereldwijd direct afhankelijk van koraalriffen voor visserij, voeding en toerisme. Bovendien vormen koraalriffen belangrijke bufferzones voor kustlijnen en vormen zij de basis van uitgebreide ecosystemen.

Kennis als wapen
Burgers' Zoo wil de bezoeker kennis laten maken met een echt levend koraalrif uit het Indo-Pacifische gebied. Aangezien koralen beschermde dieren zijn, is het van belang zelf veel tijd en energie te steken in het kweken van koralen achter de schermen om zo geen dieren uit het wild te hoeven halen. Het Arnhemse levende rif begint zich enorm te ontwikkelen. De grootste koraalkolonies hebben al een doorsnede van 1,3 meter. Naast de kweek voorziet Burgers' Ocean in veel wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met universiteiten en verschillende andere Europese publieksaquaria, zoals Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Met behulp van opgedane kennis kunnen beschadigde koraalriffen in de natuur gerestaureerd worden en wordt het koraalrif in Arnhem een steeds realistischere weergave van de situatie in het wild.

Zakelijk

Burgers' Zoo heeft niet alleen voor de dagbezoeker veel te bieden, maar ook voor de zakengast.
> Safari Meeting Centre> Vergaderen> Ontbijt, lunch, diner> Receptie> Entertainment> naar zakelijk

Ontvang nu gratis digitale nieuwsbrief!

Met de digitale nieuwsbrief blijft u gratis op de hoogte van het laatste nieuws uit Burgers' Zoo. U kunt kiezen voor de maandelijkse nieuwsbrief, de zakelijke nieuwsbrief en/of breaking news. Meld u dus nu aan en volg Burgers' Zoo op de voet!
> aanmelden

What's cool?

Ontdek snel wat actueel is!
Extra voordelen abonnementhoudersLive radioverslagen bij de dierenCreatieve arrangementen voor dagbezoekersGratis digitale nieuwsbriefPrachtige zakelijke locaties> naar laatste nieuws o info@burgerszoo.nl Made in Arnhem The Green Key