Politie Flevoland

Winkeldieven vallen door de mand in Bataviastad

Lelystad, 11-10-2010 o Zondagmiddag betrapten beveiligers van Bataviastad een drietal winkeldieven op heterdaad. Toen de beveiligers een vrouw wilde aanhouden kwam het tot een worsteling waarbij één van de beveiligers werd geslagen. Na een korte zoekactie kon ook een tweede winkeldief worden gearresteerd door gealarmeerde agenten. Nader onderzoek bracht een auto vol met gestolen waar aan het licht. De recherche van basiseenheid Lelystad heeft de zaak in onderzoek. Beide verdachten, een 37-jarige vrouw uit Vijfhuizen en een 35-jarige man uit Amsterdam, zijn in verzekering gesteld en zitten vast.

Rond 16.00 uur merkten beveiligers in een kledingzaak een drietal verdachte personen op. Toen ze een controle instelden bij de vrouwelijke verdachte ontstond een agressieve sfeer en kwam het tot een worsteling. De vrouw gaf één van de beveiligers een klap en moest in bedwang worden gehouden. Ondertussen wisten de twee verdachte mannen zich uit de voeten te maken. Gealarmeerde agenten namen snel de agressieve vrouw over en zette haar in de boeien. Een andere surveillance-eenheid zocht de omgeving af en hield op het Bataviaterrein één van de verdachte mannen aan. Agenten spoorden de auto van een van de verdachten op waarin voor enkele duizenden euros aan gestolen kleding lag.

Het betrof uitsluitend dure merkkleding met in veel gevallen de prijslabels en antidiefstalbeveiliging er nog aan. De recherche doet nog onderzoek naar de missende derde verdachte.