Politie Gelderland-Midden

Vrouw aangehouden wegens huiselijk geweld

Publicatiedatum: 11-10-2010 10:36:27

NIJKERK- De politie heeft zondagavond 10 oktober een 26-jarige vrouw uit Schijndel aangehouden in de woning van haar vriendin. De vrouw wordt ervan verdacht haar 30-jarige Nijkerkse vriendin te hebben mishandeld bij een ruzie in de relationele sfeer.

Het slachtoffer meldde rond kwart over acht het conflict bij de politie. De gewaarschuwde agenten hoorden ter plaatse het verhaal aan van beiden vrouwen. Hieruit bleek dat de Schijndelse haar vriendin onder meer zou hebben bedreigd en hebben geduwd. Het slachtoffer wilde hiervan aangifte doen waarop haar vriendin aangehouden werd. (113583)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Viertal aangehouden op verdenking van heling kleding
Publicatiedatum: 11-10-2010 10:35:29

BARNEVELD- De politie heeft zondagavond 10 oktober even voor middernacht vier mannen (19, 21 en twee van 37 jaar) uit Roemenie aangehouden op de Kampstraat. Het viertal wordt verdacht van heling spijkerbroeken. Ook hadden de mannen inbrekerswerktuig in de auto liggen.

De agenten zagen even voor twaalf uur een auto op een parkeerplaats bij het station aan de Kampstraat staan. De agenten controleerden de vier inzittende waaruit bleek dat in de auto ongeveer 150 spijkerbroeken lagen welke mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook stuitte de politie op inbrekerswerktuig in de auto. Het viertal werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. (113629)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie start onderzoek naar gewapende overval op supermarkt
Publicatiedatum: 11-10-2010 10:33:34

NIJKERK- Een supermarkt aan de Brink is vanochtend, maandag 11 oktober, overvallen door twee gewapende mannen. Het duo wist na bedreiging van twee medewerkers een onbekend geldbedrag buit te maken en ging ervandoor. Niemand raakte gewond bij de overval. Beide daders zijn nog voortvluchtig.

Even voor half negen bedreigde de twee mannen een vrachtwagenchauffeur die op dat moment aan het laden en lossen was bij het filiaal. De chauffeur moest onder bedreiging van een vuurwapen, of iets wat daarop leek, de winkel binnen. In het filiaal waren op dat moment twee medewerkers aan het werk. De medewerkers moesten onder bedreiging van het wapen de kluis wijzen. Nadat de daders de buit binnen hadden gingen ze er vandoor in onbekende richting. De politie is op dit moment bezig met een technisch onderzoek en buurtonderzoek. De winkel was op het moment van de overval nog gesloten.

Getuigen gezocht
De slachtoffers zijn hevig geschrokken en kunnen op dit moment nog geen signalement opgeven van de daders. Wel is het duidelijk dat het gaat om twee mannen die mogelijk kort voor de overval door getuigen gezien zijn in de omgeving van de winkel. Hebt u iets gezien of gehoord neemt u dan contact op met de recherche in Ede. U kunt de politie bereiken via 0900-7000. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---