Politie Groningen

Maandag 11 oktober 2010

Provincie Groningen, 11-10-2010

Vrouw gewond bij kopstaartbotsing

NOORDHORN Een 28-jarige vrouw uit Amsterdam is zondagmiddag op de Rijksstraatweg in Noordhorn gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 46-jarige automobilist uit Grijpskerk en een 63-jarige automobiliste uit Bremen (D) moesten remmen voor een afslaande auto, die voor hun reed. De Amsterdamse kon haar auto echter niet op tijd tot stilstand brengen. Hierop botste zij achterop de auto van de Duitse. De 63-jarige caramboleerde met haar auto tegen de wagen van de Grijpskerkse. De 28-jarige werd met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Duo op bromfiets gewond na val

GLIMMEN Een 17-jarige jongen uit Oldehove en een 17-jarig meisje uit Zuidlaren zijn zondagmiddag op de Hoge Hereweg in Glimmen gewond geraakt bij een ongeval. Het duo reed op een bromfiets op het onverharde pad van de Hoge Hereweg. De jongen zag vervolgens een gat in het pad over het hoofd. Hierdoor vielen beiden over de scooter op de grond. Zij werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Vrienden gewond bij verkeersongeval

WEDDE Een 19-jarige man uit Alteveer en een 19-jarige jongen uit Blijham zijn zondagmiddag op de Wedderbergenweg in Wedde gewond geraakt. Beide bestuurders kennen elkaar en zij reden weg vanaf het terrein van een partycentrum. Op een gegeven moment remde de Blijhammer, vermoedelijk om te wachten voor zijn achteropkomende kameraad. De Alteveerder reed echter al vlak achter zijn vriend. Hierdoor ontstond een kopstaartbotsing tussen beiden. Beide jongemannen werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Twee aanhoudingen na kratincident

TER APEL De politie heeft zondagmiddag op de Barnflair-Leidijk in Ter Apel twee mannen uit Doezum (22 en 36 jaar) aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen dat een groep personen met elkaar op de vuist ging. Uiteindelijk werd het de agenten duidelijk dat het gooien met een bierkrat de aanleiding voor de vechtpartij was geweest. Het krat had een 23-jarige man uit Oosterwolde en een kind geraakt. Hierop ontstond een vechtpartij tussen meerdere personen. De 22-jarige Doezumer, die zwaar onder invloed verkeerde, werd door getuigen aangewezen als degene die met het bierkrat had gegooid. Ook de oudere Doezumer werd aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

APPINGEDAM Een 30-jarige man uit Appingedam is zondagmiddag op de kruising Farmsumerweg met de Scharreweersterweg in Appingedam gewond geraakt bij een aanrijding. Een 62-jarige automobilist uit Appingedam wilde vanaf de Farmsumerweg linksaf de Scharreweersterweg inrijden. Op dat moment kwam zijn 30-jarige plaatsgenoot in tegengestelde richting op zijn motor aanrijden. De motorrijder maakte een wheelie en trok net met behoorlijke snelheid op. Toen hij de automobilist zag afslaan, kon hij de auto niet meer ontwijken. Hij liet zichzelf met de motor op de grond vallen. De motor gleed tegen de auto, terwijl de 30-jarige de wagen wist te ontwijken. Hij werd met voetletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. Zowel de auto als de motor raakte beschadigd door de aanrijdingen. Beide voertuigen werden afgesleept.

Inbraak in woning

MUSSELKANAAL De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Havenkade in Musselkanaal. De bewoners merkten zondagavond dat de woning van boven tot beneden overhoop gehaald was. Zij waarschuwden de politie. De onbekende daders zijn de woning via een raam binnengekomen en hebben onder andere computerspelletjes en geld meegenomen. De politie doet onderzoek.

Brom- en snorfietser botsen

GRONINGEN - Een 19-jarige snorfietser uit Groningen botste zondagavond op de Emingaheerd tegen een 16-jarige bromfietser. De heren reden elkaar tegemoet. De snorfietser haalde twee fietsers in. Hierdoor kwam hij op de linker weghelft terecht. Hier botste hij op de bromfietser, eveneens uit Groningen. De snorfietser viel is per ambulance voor onderzoek meegenomen naar het UMCG. Hij liep in ieder geval een pols- en enkelbreuk op.

Inbraak in computerzaak

ZUIDHORN- Onbekenden hebben zondagnacht ingebroken in een computerzaak in Zuidhorn. De ruiten van de deur waren vernield. Een getuige zag twee mannen uit de zaak komen en ze noteerde een kenteken. Agenten hebben in de omgeving nog uitgekeken naar de auto, maar de auto werd helaas niet meer gevonden. De eigenaar van de zaak is ingelicht. Hij gaat na wat er precies is weggenomen. De politie doet onderzoek.

Motorrijder raakt rijbewijs kwijt

WEHE DEN HOORN Een 32-jarige Groninger moest zondagmorgen zijn rijbewijs inleveren op de N361. Agenten controleerden juist op die plek omdat daar enkele maanden geleden een ernstig ongeval is gebeurd. Toch werd de motorrijder met een snelheid van 166 km/uur geklokt, terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. Hij werd langs de kant van de weg gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens verkeerscontrole in de provincie werden vijf automobilisten bekeurd, omdat ze geen gordel droegen. Eén bestuurder belde niet handsfree en een automobilist reed over een busbaan terwijl dat niet is toegestaan. Deze mensen kregen een bekeuring.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 10 oktober op diverse plaatsen:

Groningen, Friesestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 627, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1549, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Grijpskerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 1670, aantal overtredingen: 233, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.