Politie Drenthe

Maandag 11 oktober 2010

Provincie Drenthe, 11-10-2010

Politie doet passantenonderzoek in verkrachtingszaak

MEPPEL Zaterdagnacht heeft de politie in het Ringpark een passantenonderzoek verricht naar aanleiding van de verkrachting van een 16-jarig meisje, een week geleden. Daarbij is gesproken met ongeveer tweehonderd mensen die de politie daar s nachts heeft getroffen. Met een aantal mensen is een afspraak gemaakt voor een nader gesprek omdat zij mogelijk informatie hebben die de politie kan helpen in dit onderzoek. De politie roept nog steeds mensen op die informatie hebben die verband kan houden met deze zaak om contact op te nemen via telefoonnummer 0900 8844.

Man komt om het leven bij brand

EMMEN Een 53jarige man uit Emmen is maandagmorgen om het leven gekomen bij een brand in een woning aan de Laan van het Kinholt. Zijn eveneens in de woning aanwezige moeder bleef ongedeerd. Rond 06.30 uur ontdekte zij een enorme rookoverlast in hun woning en verliet deze. De gealarmeerde politie haalde het slachtoffer uit zijn slaapkamer. Reanimatie mocht niet meer baten. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van de brand.

Diefstal aanhangwagen

HOOGEVEEN Tussen zaterdag en zondagmorgen werd een aanhangwagen ontvreemd van een bedrijventerrein aan de Industrieweg. Het slot van het afgesloten terrein werd geforceerd waarna de eveneens afgesloten aanhanger werd ontvreemd.

Looddief op heterdaad betrapt door Stichting Veiligheidszorg

EMMEN Twee oplettende medewerkers van de Stichting Veiligheidszorg uit Emmen betrapten zondagavond op heterdaad een 27-jarige inwoner van Twist (Dld). De man was bezig lood van een dak van een pand in het winkelcentrum Emmerhout te trekken. In het bezit van twee grote boodschappentassen vol met lood werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd ingesloten en een onderzoek volgt.

Inbraak in kas
ERICA In de nacht van zondag op maandag vond er een inbraak plaats in een kas aan de Verlengde Vaart ZZ. Een toegangsdeur werd opengebroken waarna men een toegangsdeur van een kantoor opende. Vermoedelijk zijn de daders op de vlucht gegaan. Een klaar gezette kluis bleef achter.

Politie vordert rijbewijs in
ERM Zondagmiddag vorderde de politie het rijbewijs van een 41-jarige inwoner van Dwingeloo in. De man reed in zijn auto met een snelheid van 160 km/u, waar maximaal 100 km/u toegestaan is, over de N34.