Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 oktober 2010

Fietsster gewond na val fiets

Enschede

Een 62-jarige fietsster uit Enschede raakte zondag 10 oktober gewond na een val van haar fiets. De vrouw fietste omstreeks 12.00 uur samen met haar echtgenoot over de Schipholtstraat in Enschede. Tijdens het fietsen kwamen beide fietsers met elkaar in botsing waarna de vrouw kwam te vallen. Zij raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010091860)

Autobrand, politie roept op om alert te zijn Wierden
Zondag 10 oktober is een autobrand geweest aan de Europa-ring in Wierden.

Rond 21.30 uur werd er melding gedaan van de autobrand. De brandweer had het vuur snel onder controle en bluste de brand.

Politie Twente roept mensen op alert te zijn bij autobranden in Twente en als er zaken zijn die ze niet vertrouwen direct contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000. (2010091953)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 35-jarige man uit Enschede heeft zondag 10 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn gezinsleden. (2010091920) Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Bromfietsster gewond bij aanrijding

Tubbergen

Een 19-jarige bromfietsster uit Almelo raakte zondag 10 oktober gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Zondag 10 oktober omstreeks 16.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Almeloseweg in Tubbergen. Een 54-jarige automobilist uit Rossum reed over de Almelosestraat in Tubbergen. Ter hoogte van de Veldweg sloeg de automobiliste rechtsaf de Veldweg in. Hierbij zag de vrouw twee bromfietsers, welke over het fietspad van de Almelosestraat reden, over het hoofd. Beide bromfietsers kwamen in aanrijding met de automobiliste en kwamen ten val. De 19-jarige bromfietsster uit Almelo raakte gewond als gevolg van de aanrijding en werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 17-jarige bromfietser uit Wierden kwam met de schrik vrij. Beide bromfietsen raakten zodanig beschadigd dat zij niet meer verder konden rijden. (2010091912)