Gemeente Mook & Middelaar


'100 jaar scouting, nog steeds niet uitgeblustâ

kinderen spuiten brand uit

Op een zonovergoten oever aan de Siep in Mook en Middelaar, thuishaven van de zeeverkennersgroepen, werd afgelopen zaterdag 9 oktober het startsein gegeven voor het brandpreventieprogramma â100 jaar scouting, nog steeds niet uitgeblustâvoor de Mookse scoutinggroepen. Ook de landscouts vanuit Mook waren bij deze gezamenlijke activiteit aanwezig. Het programma is afgeleid van het thema âwat doe jij bij brandâ van de nationale brandpreventieweek. Deze campagne om de zelfredzaamheid voor burgers bij brand te vergoten is vorige week gestart.

De brandweer Mook en Middelaar stond paraat met een blus- en hulpverleningsvoertuig en in aanwezigheid van zoân 150 scouts werd door wethouder Piet Martens en twee scouts een kampvuur met brandblussers geblust. Nadat de rook was opgetrokken bleek de brand succesvol bestreden.

Het brandpreventieprogramma van de scouts is bedoeld om de staf en jeugdleden van de scoutinggroepen die in Mook en Middelaar hun blokhutten of wachtschepen hebben meer kennis en vaardigheden bij te brengen op het gebied van brandveiligheid in hun eigen omgeving. Op serieuze wijze worden samen met het lokale brandweerkorps, van november tot februari een aantal brandpreventieavonden gehouden, ontruimingen van de wachtschepen of blokhutten geoefend, alsook het blussen van een kleine brand. Als het programma in het voorjaar afgerond is, weten in ieder geval alle staf- en jeugdleden van de Mookse scoutinggroepen: âWat te doen bij brandâ.