Gemeente Rotterdam

opening parkeergarage en insulindeplein

11 oktober 2010 | Gemeentewerken | persbericht

Afronding werkzaamheden met wijkfeest zondag 10 oktober

Op 10 oktober 2010 om 13:00 uur openen wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale zaken en Stedelijke economie) en portefeuillehouder Nils Berndsen van de deelgemeente Noord (Ruimtelijke ordening, Buitenruimte, Verkeer en vervoer, Milieu, Sport en recreatie, Financiën) de wijkparkeergarage en het Insulindeplein. De jarenlange werkzaamheden rondt de gemeente Rotterdam af met een wijkfeest dat door en voor de buurt is georganiseerd.

Het officiële programma start om 13:00 uur bij de ingang van de wijkparkeergarage aan de Heulstraat nr. 7. Dominic Schrijer en Nils Berndsen verrichten daar gezamenlijk de openinghandeling. Na de officiële opening worden demonstraties gegeven over de werking van de garage. Op het Insulindeplein vinden tot 17:00 uur vele activiteiten en festiviteiten voor jong en oud plaats.

Parkeergarage en Insulindeplein
De parkeergarage biedt plaats aan 141 auto's en kan daarmee de bestaande parkeerproblemen in de wijk fors gaan verminderen. De garage werkt met een volautomatisch parkeersysteem. Een `parkeerrobot' zet de auto's ondergronds op hun plaats. Alleen abonnementhouders kunnen gebruikmaken van de garage. Een voordeel is dat er één derde meer auto's gestald kunnen worden dan in een traditionele garage.

Het Insulindeplein is een open plein geworden. Het plein is trapsgewijs ingericht. Deze verhogingen moet de jeugd uitnodigen om te spelen. Voor de allerkleinsten is een glijbaan geplaatst. In het plantseizoen, november tot maart, worden in de plantenbakken bomen en struiken geplant.

Gemeentewerken Rotterdam, sinds 1855
Buien opvangen met groene daken en gevels, verkeerspleinen opnieuw inrichten en de monumentale begraafplaats Crooswijk beheren: Gemeentewerken Rotterdam doet het. En meer. Zo doen medewerkers al vijftig jaar archeologisch onderzoek. Maar werken ze als technisch geweten van de stad net zo goed aan de bouw van het nieuwe Centraal Station. Gemeentewerken zorgt ook dagelijks voor de bruggen, tunnels, wegen, (energiezuinige) verlichting en de duizenden bomen van Rotterdam. Zo krijgt de stad vorm en blijft ze in vorm, al 155 jaar.

Aanvullende informatie

Voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeentewerken Rotterdam, afdeling Communicatie, Eunice Dreischor, telefoonnummer (010) 489 4333 of 06 5315 1963.
Verdere informatie vindt u op www.rotterdam.nl/insulindeplein