Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 11-10-2010

Drie verdachten op heterdaad aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zondag op maandag hield de politie drie verdachten op heterdaad aan voor een inbraak in een bedrijfspand.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding dat er vreemde geluiden werden gehoord aan de Puntenburgerlaan bij een bedrijfspand. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij een man lopen in een naastgelegen steeg. Deze had een twijfelachtige verklaring over zijn aanwezigheid daar. Aangezien agenten vervolgens braakschade bemerkten aan het pand, hebben ze deze 39-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van braak.

In het pand trof de politie nog twee mannen van 51 en 22 jaar uit Amersfoort aan die daar niet thuishoorden. Ook zij werden aangehouden. De drie verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Verdachten dealen aangehouden
AMERSFOORT De politie heeft op vrijdag 8 augustus drie mannen 18, 26 en 39 jaar en een 48-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. De wijkagent had informatie ontvangen dat bij een woning aan de Sara Burgerhartsingel mogelijk gedeald zou worden. De wijkagent hield, met de hulp van andere agenten, vervolgens een postactie bij de woning.

Uiteindelijk werden twee mannen, de 18-jarige en de 26-jarige man - aangehouden die net daarvoor de woning hadden bezocht. In de auto van dit duo werden zeven ponypacks met cocaïne, twintig bolletjes met cocaïne en heroïne en een zakje met gedroogde henneptoppen aangetroffen. Bij de 18-jarige verdachte werd tijdens de fouillering ook heroïne aangetroffen. In de woning werd na een zoeking geen drugs aangetroffen.

De 39-jarige man en de 48-jarige vrouw zijn inmiddels heengezonden. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. De 18-jarige en de 26-jarige man worden vandaag voorgeleid bij de rechtbank.