Politie Zeeland


---

1810-2010 Eenzijdig ongeval, Poortvliet
Zondag rond middernacht heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden op de Bram Groenewegeweg in Poortvliet.

Een 40-jarige man uit de gemeente Tholen reed over voornoemde weg toen hij in de berm geraakte met zijn auto. De man kreeg zijn auto niet meer de weg op en belandde in een sloot.

Door een omstander is de man van de plaats van het ongeval opgepikt en naar huis gebracht. Daar is hij later door de politie opgehaald en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij gehoord, omdat het in Nederland verboden is om een ongevalsplaats te verlaten zonder je identiteit achter te laten.

De man heeft ook een blaastest moeten afleggen. Hieruit bleek dat hij meer dan drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen door de politieagenten en de man krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van een ongevalsplaats.

In zijn verklaring zei de man dat hij dacht dat de vermoedelijke oorzaak van het ongeluk was dat hij aan de knop van zijn autoradio aan het draaien was.

1811-2010 Aanrijding fietser-scooter, Axel
Zondagmiddag tegen 14.00 uur vond een aanrijding plaats op de Dreischouwen in Axel.

Een echtpaar uit Axel was aan het fietsen toen zij, uit tegengestelde richting, een scooter aan zagen komen rijden. De man ging voor de vrouw fietsen om de scooter onbelemmerde doorgang te verlenen.

Door onbekende oorzaak kwam de vrouw schuin op het fietspad te rijden en werd zo frontaal aangereden door de bestuurder van de scooter. De vrouw kwam ten val en liep een gebroken pols op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

De gegevens van de bestuurder van de scooter zijn niet bekend. De vrouw betreft een 63-jarige vrouw uit Axel.

1812-2010 Rijbewijs kwijt, Ritthem
Een 29-jarige motorrijder uit de gemeente Borsele is zondagavond omstreeks 20.15 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt.

De man reed met (gecorrigeerde snelheid) 152 km/u over de Sloeweg-Noord in Ritthem. Op die weg is 100 km/u de maximum toegestane snelheid.

Hij reed dus 52 km te hard en daarom is zijn rijbewijs ingenomen door agenten van de Zeeuwse politie.

Politie Zeeland