Herfstpret in het Zuiderzeemuseum

11/10/2010 11:44

Zuiderzeemuseum

Herfstpret in het Zuiderzeemuseum

Museumpark en binnenmuseum vol activiteiten

Dit najaar voorziet het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het hele gezin van veel Herfstpret. Onder deze noemer luidt het Zuiderzeemuseum met een groot aantal activiteiten in het museumpark en het binnenmuseum de herfst in.

In de herfstvakantie en de weekenden tot en met 31 oktober kunnen bezoekers in het museumpark onder andere oud-Hollandse spelletjes spelen, zelf appeltaartjes bakken en luisteren naar Herfstgriezelverhalen. Bij de entree ontvangt ieder kind een Herfstpretplattegrond met spelletjes en met informatie over alle Herfstpret-activiteiten.

Binnenpret met taart

Het binnenmuseum start de Herfstpret op 6 oktober met de tentoonstelling Zuiderzee met Taart. Speciaal voor het Zuiderzeemuseum heeft de prijswinnende tekenaar Thé Tjong-Khing tekeningen gemaakt van het museum met vertrouwde karakters als meneer en mevrouw Hond, Kikker en Ridder Konijn.

De tentoonstelling bevat tekeningen van Khing, een taarthuisje, een geheimenhuis en een raadselkast. Hier delen gezinnen hun geheimen, bouwen ze de hoogste taart, peinzen ze bij de raadselkast en mogen ze natuurlijk tekenen.

Programma

Het complete programma en alle activiteiten van Herfstpret zijn te vinden op www.zuiderzeemuseum.nl. Het Zuiderzeemuseum is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. U kunt het museumpark bereiken via het Entreepaviljoen (Zijlweg 9, Enkhuizen) en het NS-station. Vanaf deze locaties vertrekken de gratis veerboten naar het museum. Het museumpark is wegens werkzaamheden vanaf 1 november gesloten. Vanaf deze datum geldt op alle entreeprijzen een korting van 50%.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. Door zijn activiteiten, aanpak en samenwerking heeft het museum een internationale uitstraling en publieksbereik.

Gemeenschappen, ambachten en water staan centraal. Het museum bestaat uit een openluchtcollectie in de vorm van een museumpark en een binnenmuseum met een grote hoeveelheid expositieruimtes voor vaste presentaties en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum verzorgt daarnaast regelmatig presentaties in binnen- en buitenland. www.zuiderzeemuseum.nl

http://www.zuiderzeemuseum.nl/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,