Politie Utrecht

Persberichten Eemland Noord, 12.00 uur

Utrecht, 11-10-2010

Jongen steelt bromfiets

SOEST De politie heeft zondagmorgen aan de Steenhoffstraat een jongen aangehouden voor het stelen van een bromfiets.

Een getuige had omstreeks 08.05 uur gezien dat een jongen een bromfiets wegnam die hem niet toebehoorde. Aan de Steenhoffstraat zagen agenten een jongen rijden op een bromfiets die aan het signalement voldeed. Toen hij de agente zag probeerde hij eerst nog te vluchten, maar na een korte achtervolging kon hij toch staande worden gehouden. Deze 15-jarige jongen uit Soest gaf toe de bromfiets te hebben gestolen en werd hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Daar bleek ook dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

Bedreiging

BAARN In de nacht van zondag 10 op maandag 11 oktober is een man aangehouden voor het bedreigen van ambulancepersoneel.

Die nacht kreeg de politie een melding om te gaan naar de Ferdinand Bollaan. Hier zou een man luid schreeuwend door de buurt lopen. Toen agenten hier aankwamen, troffen zij een zeer verwarde man aan. Een getuige verklaarde dat de man (27 jaar en afkomstig uit Den Haag) verdovende middelen had gebruikt en daarna door het lint was gegaan. Agenten namen de man mee naar het politiebureau, waar hij is onderzocht door een arts. Deze raadde aan de man naar het ziekenhuis te brengen, waarna er een ambulance kwam om de man mee te nemen.

Niet veel later, rond 02.25 uur kregen agenten de oproep naar de Amsterdamsestraatweg te gaan. Het bleek dat dezelfde man in de ambulance de boel kort en klein had geslagen en het ambulancepersoneel had bedreigd. Hij had de ruiten van de ambulance kapotgeslagen en andere vernielingen aan de ambulance gepleegd. Agenten die inmiddels ter plaatse kwamen, konden de agressieve man met gepast geweld aanhouden. Hij is daarna weer meegenomen naar het politiebureau en later alsnog naar het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum overgebracht onder begeleiding van de politie.

Het ambulancepersoneel heeft aangifte gedaan van bedreiging door de verdachte.