Jonge hartpatiënten overladen zorgverleners met complimenten

donderdag 14 oktober 2010

Verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en pedagogisch medewerkers van 7 ziekenhuizen krijgen deze week een complimentenwaterval van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Zij ontvangen deze complimenten als dank voor hun zorg en inzet.

Jonge hartpatiënten moeten regelmatig naar het ziekenhuis voor onderzoeken en operaties. Een hartafwijking heeft grote impact op het leven van een kind. Door de speciale aandacht maken zorgverleners de ziekenhuisbezoeken dragelijker voor hartpatiënten.

De 7 ziekenhuizen die een compliment krijgen, zijn:
1. Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht
2. Beatrix Kinderziekenhuis UMCG, Groningen
3. Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Leiden
4. Academisch ziekenhuis Maastricht (azM), Maastricht
5. UMC St Radboud, Nijmegen
6. Sophia kinderziekenhuis, Rotterdam
7. Emma kinderziekenhuis, Amsterdam

Complimentenwaterval
Alle complimenten zijn verzameld op een grote kaart van 1 x 1,5 meter. De kaart is op een creatieve manier vanuit het hart gemaakt. Meer dan 50 kinderen met een aangeboren hartafwijking hebben samen met hun ouders, broertjes en zusjes tijdens de vakantieweken van dit jaar de kaart geschilderd, geknipt en geschreven.

De kinderen uiten zo hun dank voor alle goede zorgen tijdens hun behandelingen, zoals een lief opbeurend woord of een aai over de bol.

Hart voor kinderen
Een gezonde toekomst en lang leven zonder hartproblemen is de droom van de Hartstichting voor alle kinderen en jongeren, met en zonder hartafwijking. De Hartstichting zet zich in voor de beste zorg en een gelukkig leven voor kinderen met een hartafwijking.