Politie Zeeland


---

1813-2010 Verlichtingscontrole, Schouwen-Duiveland
Nu de donkere dagen weer zijn aangebroken, valt het weer op dat er veel fietsers zijn die zonder verlichting rijden tijdens de uren dat dit wèl gewenst zou zijn.

Fietsers beseffen vaak niet dat zij heel slecht worden opgemerkt door het overige verkeer en dat kan ernstige gevolgen hebben.

Daarom gaat de Zeeuwse politie, en dan met name op Schouwen-Duiveland, weer extra controleren op het voeren van (fiets)verlichting.

Daarom nog even een geheugensteuntje:
- Fietsers voeren aan de voorzijde een geel/wit licht en aan de achterkant een rood licht. (Het maakt niet uit of dit op de fiets zit, of op de bestuurder, als het maar goed zichtbaar is.)

De tijden dat er gecontroleerd gaat worden door de politie zijn tussen zonsondergang en zonsopgang. Wat de exacte tijden zijn dat de zon op, danwel onder, gaat is te zien op o.a. de website van het KNMI.

De boete bedraagt E 35,- per overtreding. Voor mensen tussen de 12 en de 15 jaar wordt het bedrag gehalveerd.

1814-2010 Getuigen gezocht, Vlissingen
De Zeeuwse politie zoekt getuigen van een ruzie op zondag 10 oktober op de hoek van de Glacisstraat/Hobeinstraat in Vlissingen.

Een man en een vrouw liepen omstreeks 16.00 uur in de nabijheid van die twee genoemde straten. Plotseling kwam er een personenauto aangereden.

De bestuurster van die auto viel beide betrokkenen aan tijdens een ruzie die er ontstond. Toen de vrouw in de auto weer weg wilde rijden greep zij de aangevallen vrouw bij haar arm en probeerde haar met zich mee te sleuren in haar auto. Dit werd voorkomen door een omstander die voor de auto sprong.

De vrouw raakte lichtgewond aan haar arm. De politie is op zoek naar getuigen die rond 16.00 uur zondagmiddag e.e.a. gezien hebben dat verband hout met deze ruzie. Er zouden wat mensen op het terras van de snackbar hebben gezeten en ook zou er iemand bij de fietsenzaak hebben gestaan die mogelijk wat meer kunnen vertellen.

Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of zij kunnen zich melden op het politiebureau in Vlissingen.

Politie Zeeland