Politie Gelderland-Zuid

Politie ruimt hennep op

Tiel, Opheusden, Wadenoijen, Dodewaard, IJzendoorn, 11-10-2010 o De politie heeft vorige week vier dagen besteed aan het controleren van een twintigtal adressen waar mogelijk hennep zou worden gekweekt. Alle adressen waren gemeld via het speciale telefoonnummer 0800-7000 van Misdaad Anoniem. Op negen plekken was het raak. Bij de acties zijn geen aanhoudingen verricht. Wel werd er in drie gevallen proces-verbaal opgemaakt.

In Opheusden werden in de Ribesstraat in een achtertuin vier grote planten aangetroffen. Deze werden in beslag genomen en vernietigd. In de Gasthuisstraat in IJzendoorn trof de politie in een kelder de restanten aan van een kwekerij. Ook op de Veldsteeg in IJzendoorn was het raak en trof de politie 28 planten aan die in beslag werden genomen. Een eigenaar was niet te traceren.

In Wadenoijen, aan de Lingeweg troffen agenten op de slaapkamer een in werkingzijnde hennepkwekerij aan. Daar werden 213 planten en de apparatuur in beslag genomen. Ook werd er illegaal stroom afgenomen. Proces-verbaal werd opgemaakt.In Dodewaard was het op de Fruitstraat raak met op de vliering een in werkingzijnde hennepkwekerij, ingericht voor 166 planten. Daar werd ook stroom illegaal afgetapt. Proces-verbaal werd opgemaakt.

In Dodewaard langs de Linge aan de Gesperdensestraat stonden in een bossage tien planten van 1,5 meter hoog en 1 meter doorsnee. Ook deze werden weggehaald en vernietigd.

In Tiel werden op de Westroijensestraat zes planten en op de Suzegroenewegstraat vijf planten in de achtertuin aangetroffen en vernietigd. Op de G.J. Laagwaterstraat in diezelfde plaats werd in een woning op de vliering nog een kwekerij aangetroffen met 196 planten. Ook daar werd de stroom niet via de normale weg afgenomen. Alles werd in beslag genomen en vernietigd. In dit laatste geval werd ook proces-verbaal opgemaakt. (14)

Laatst gewijzigd 11-10-2010 12:48 | © Regio Gelderland-Zuid |