Warchild


Fryslân 4 War Child levert ruim 21.000 op

11 oktober 2010 - Kinderen voor Fryslân 4 War Child Fryslân 4 War Child heeft het afgelopen schooljaar kinderen en scholen opgeroepen om in actie te komen voor kinderen die in oorlogsgebieden leven. En dat hebben ze gedaan! Van een `Fiets em d'r in' door basisschool de Tjongeling in Oldeberkoop tot een benefietconcert door Piter Jeles Impuls in Kollum. Allemaal hebben ze zich ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor de miljoenen kinderen in de wereld die in oorlogsgebieden opgroeien.

Basisschool De Barte
Op het schoolplein van Basisschool De Barte werd het opgehaalde geld aan War Child aangeboden. De Barte is een kleine basisschool die met hun actie voor Fryslân 4 War Child maar liefst 915 euro ophaalde! Genoeg reden dus om de leerlingen van De Barte, samen met de gedeputeerde van Friesland, de eer te gunnen de cheque te overhandigen aan Aleid Keijzer van War Child.

`Levend' peaceteken
Na overhandiging van de cheque door Hans Konst, hebben de kinderen van de Barte een `levend' peaceteken gebouwd op het schoolplein. Op deze manier werd het project Fryslân 4 War Child op een mooie wijze afgesloten.

Fryslân 4 War Child is een initiatief van Omrop Fryslan. Lees hier meer over de actie:

http://www.warchild.nl/nieuws/1701/fryslan4warchild-gestart.html

War Child bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan Fryslân4WarChild!