Politie Rotterdam RijnmondPOLITIE HOUDT IN SAMENWERKING MET PARTNERS JEUGDACTIE

Datum publicatie: 11-10-2010 10:22

SCHIEDAM - Politie, gemeente Schiedam en Bouman GGZ werken samen om overlast en overmatig alcoholgebruik bij jongeren in Schiedam terug te dringen.

Naar aanleiding van meldingen van overlast door (hang)jeugd is vrijdagavond een jeugdactie gehouden. De actie was erop gericht om contact te leggen met de jongeren, de jeugdgroepen in kaart te brengen en het doen ophouden van overtredingen. Ook ging de aandacht uit naar alcoholgebruik.

Tijdens de actie zijn diverse locaties in Schiedam-Noord bezocht. Met meerdere jeugdgroepen is het gesprek aangegaan. Medewerkers van Bouman GGZ namen meerdere keren een quiz af met leuke vragen en weetjes over alcoholgebruik. De boodschap aan de jongeren is dat te veel alcohol slecht is voor je lichaam en geest. Het kan gezondheidsproblemen veroorzaken, maar ook een boete opleveren, dat is de boodschap van de buurtagent. Het is namelijk verboden om op straat alcohol bij je te hebben in een aangebroken of gesloten fles. Dit verbod geldt op bepaalde plekken zoals schoolpleinen en speeltuinen.