Politie Hollands Midden

Leiden - Veertig bekeuringen na toezicht in centrum

Leiden, 11-10-2010 o De politie heeft in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 oktober gecontroleerd in het centrum van Leiden. Met name is er op de Breestraat extra toezicht gehouden op het rondhangen van jeugd na het stappen.

Vijf jongeren die ondanks meerdere waarschuwingen om weg te gaan toch nog bleven hangen werden bekeurd voor samenscholing. Het merendeel van de jongeren voldeed overigens wel aan de vorderingen en verliet de straat.

De politie heeft direct ook gecontroleerd op fietsverlichting op de hoek Beestenmarkt met de Steenstraat. Negentien fietsers werden hiervoor bekeurd. Drie personen werden bekeurd voor het gebruik van alcohol op straat. Naast deze bekeuringen werden nog dertien bekeuringen geschreven voor onder meer hangen in portieken. De politie zal blijven controleren om de overlast op en rond de Breestraat terug te dringen.

Motorrijder na gevaarlijk rijgedrag aangehouden De politie heeft zondag 10 oktober om 01.45 uur een 21-jarige motorrijder uit Leiden aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. Agenten stonden op de Breestraat te controleren en hoorden het optrekkende geluid van een motor. Snel daarna reed de motorrijder met vermoedelijk een snelheid van ongeveer 70 km/uur de Breestraat op. Een agent gaf een stopteken, echter de motorrijder reed hem voorbij, maar reed vervolgens tegen de fiets van een politiebiker die daarachter stond. Deze agent kon voorkomen dat hij werd aangereden. De motorrijder kwam ten val en gleed enkele meters door. Hierop werd hij aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. De motorrijder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Het onderzoek duurt nog voort. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.