Gemeente Borsele

Jeffrey Simonse gaat naar EuroSkills 2010

Jeffrey Simonse uit Heinkenszand zal Nederland vertegenwoordigen tijdens EuroSkills 2010 in Lissabon, Portugal. Jeffrey won eerder de voorrondes en de finale in het vak `Landscape Gardening'. Hij is één van de 38 mbo-kandidaten in Team Nederland. Van 10 tot en met 12 december voert het team ingewikkelde wedstrijdopdrachten uit met maar één doel: het erepodium.

Tijdens het Europees kampioenschap voor het vakmanschap strijden 450 kandidaten uit 27 landen in 51 vakken. Voor Nederland komen 38 jongeren uit in ruim 30 vakken, waaronder schoenmaker, webdesigner, tuinontwerper, timmerman, metselaar en hotelreceptionist. De deelnemers worden tijdens de wedstrijd nauwlettend gevolgd en beoordeeld door experts uit het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.

Om het jaar strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel `beste vakman/-vrouw van Europa'. De wedstrijden zorgen voor de promotie van vaktrots en de talentontwikkeling van jonge professionals. EuroSkills is een initiatief van ESPO (European Skills Promotion Organisation). De stichting Skills Netherlands ondersteunt jongeren bij het oriënteren op en het actief ontwikkelen van een succesvolle, vakgerichte toekomst.

Meer informatie over Team Nederland staat op www.euroskills-team.nl.