Huurwoningmarkt weer in beweging

11/10/2010 13:24

Direct Wonen

Den Haag, 11 oktober 2010 - Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat in september 2010 de gemiddelde huurprijs van woningen in Nederland is gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Deze prijsstijging is vanaf het begin van het derde kwartaal zichtbaar. Door de groeiende vraag naar huurwoningen en de opwaartse trend van de huurprijzen lijkt de huurwoningmarkt weer in beweging te komen.

Gemiddelde huurprijs woningen stijgt met 1,6 procent

Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Nederland met 1,6 procent is gestegen ten opzichte van een jaar geleden. In september 2010 werd voor een huurwoning gemiddeld 750 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 739 euro.

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in september 2010 de gemiddelde huurprijs 499 euro. Een daling van 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 1.151 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.161 euro. Een daling van 0,8 procent.

Huurprijzen in de steden: stijgers en dalers

In Rotterdam steeg de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden woningen in september met 26,2 procent het sterkst vergeleken met september 2009.

Amsterdam is de duurste stad om een woning te huren. De gemiddelde huurprijs bedraagt 1.132 euro. In dezelfde periode vorig jaar kwam de gemiddelde huurprijs uit op 1.302 euro, een daling van 13,1 procent.

In september 2010 is Tilburg de goedkoopste stad om een woning te huren. De gemiddelde huurprijs bedraagt 502 euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de gemiddelde huurprijs 463 euro, een stijging van 8,4 procent.

Over Direct Wonen

Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klantendoelgroep van woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op het blog van Direct Wonen, http://blog.directwonen.nl zijn alle marktrapporten terug te vinden.

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 120 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 37 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.

Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.

Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.

In 2009 is www.directwonen.nl meer dan 5,8 miljoen keer bezocht door circa 3,1 miljoen unieke bezoekers.

Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:


- Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen


- Vind direct de woning die past bij uw woonwensen


- Praktische informatie over huren en verhuren vindt u in de nieuwe "verhuurwijzer" van Direct Wonen

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.directwonen.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,