Algemene Onderwijsbond

11-10-2010

Geert Dales weg bij Inholland

Bestuursvoorzitter Geert Dales is weg bij hogeschool Inholland. Dales en de raad van toezicht zijn het niet eens over de bestuursstijl die de hogeschool nodig heeft.

Het verschil van inzicht zou al langere tijd bestaan. Maar zou zijn aangewakkerd door de problemen bij de opleiding media & entertainment management van Inholland. Een commissie onder leiding van oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers concludeerde onlangs dat het studenten van die opleiding wel erg makkelijk werd gemaakt een diploma te verkrijgen.

De medezeggenschapsraad van de school liet niet lang daarop weten geen vertrouwen meer te hebben in Dales. En vroeg de raad van toezicht in te grijpen. Ook nam de Tweede Kamer begin oktober een motie aan van de SP die stelt dat de hogeschool onterecht ontvangen diplomabonussen moet terugbetalen aan de overheid.

Het weekend daarna bracht voorzitter van de raad van toezicht Karel Noordzij het nieuws naar buiten dat Dales opstapt. Dit zou in goed overleg zijn besloten. Noordzij: "Dales heeft in zijn bestuursperiode bij Inholland met zijn op resultaat gerichte aanpak veel verbetering tot stand gebracht bij de hogeschool. De raad van toezicht is hem daarvoor erkentelijk."

De twee zittende leden van het college van bestuur, Lein Labruyère en Joke Snippe, is gevraagd de taken van Dales voorlopig over te nemen. Dales was sinds oktober 2007 bestuursvoorzitter. Hij volgde destijds Jos Elbers op die forure had gemaakt als best verdienende bestuursvoorzitter in het hoger beroepsonderwijs. (LD)