Rijksoverheid


Campagne: 'De pakkans vergroten heb je zelf in de hand'

Nieuwsbericht | 11-10-2010

Vandaag is de overheidscampagne 'De pakkans vergroten heb je zelf in de hand' van start gegaan. Deze publiekscampagne sluit aan op de 'Week van de Veiligheid, waarvoor burgemeester Aboutaleb van Rotterdam het startsein geeft.

De 'Week van de Veiligheid' is bedoeld om aandacht te vragen voor preventie van winkeldiefstallen en overvallen op winkeliers. Criminaliteit tegen winkeliers moet tijdens de donkere dagen van het jaar op deze manier dalen. De campagne 'De pakkans vergroten heb je zelf in de hand' sluit hierop aan. De overheidscampagne roept mensen namelijk op om meer te vertrouwen op hun intuïtie en om bij een verdachte situatie meteen 1-1-2 te bellen. Dat vergroot de kans dat daders op heterdaad worden betrapt.

Tijdens de publiekscampagne worden twee posters ingezet. Daarop afgebeeld staan overvallen die worden gepleegd door een ruiter uit het Wilde Westen en door een bende gemaskerde boeven in streepjespakken. De boodschap luidt: 'In het echt valt een overval minder op'. De posters zijn vanaf 11 oktober door het hele land te zien.

Afzender


* Ministerie van Justitie