Gemeente Nuenen


Onderscheidingen bij 25 jaar Dorpsboerderij De Weverkeshof

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter Marc Slijpen, Bronzen erepenning voor dorpsboerderij De Weverkeshof, Bronzen erepenning voor secretaris Marja van Lieshout-Kortenbach.

Tijdens het jubileumfeest van Dorpsboerderij De Weverkeshof reikte burgemeester Ligtvoet drie onderscheidingen uit. Vanwege het zilveren jubileum ontving Dorpsboerderij De Weverkeshof de bronzen erepenning. Voorzitter Marc Slijpen ontving de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Secretaris Marja van Lieshout-Kortenbach ontving de gemeentelijke erepenning in brons.

Dorpsboerderij Weverkeshof viert 25-jarig bestaan In 1985 opende de Weverkeshof haar poorten voor het publiek. Dorpsboerderij Weverkeshof kenmerkt zich door het feit dat het enkel met vrijwilligers werkt, geen entreegelden kent en al jaren functioneert zonder subsidie. In de afgelopen 25 jaar heeft Weverkeshof zich ontwikkeld tot een educatief- en maatschappelijk centrum voor diverse doelgroepen uit Nuenen en omgeving en een cultureel- en maatschappelijk centrum voor de ruim 100 vrijwilligers die er werken.

Bij gelegenheid van dit 5e lustrum ontving De Weverkeshof de gemeentelijke erepenning in Brons

Lintje voor voorzitter Marc Slijpen
Vanaf 1995, dus al ruim 15 jaar is de heer Marc Slijpen de voorzitter van Dorpsboerderij De Weverkeshof. Daarvoor was hij enkele jaren van 1993 tot 1995 de secretaris. Onder zijn leiding maar met de hulp van de vele vrijwilligers heeft De Weverkeshof te Nuenen zich ontwikkeld tot een educatief en maatschappelijk centrum voor diverse doelgroepen. Jaarlijks organiseert De Weverkeshof ook een Sinterklaasprogramma. Tussen 1980 en 1990 was Marc Slijpen vrijwilliger binnen het basis- en voorgezet onderwijs. Zo was hij lid en voorzitter van de ouderraad van een basisschool in Geldrop. Ook was hij in de jaren 90 lid en voorzitter van de Beroepenvoorlichting bij het Eckartcollege te Eindhoven. Momenteel is Marc Slijpen secretaris vanhet Gestels Vocaal Ensemble in Eindhoven en vrijwilliger bij de Wensstichting Shamajo, voor gehandicapte mensen van jong tot oud. Tot zijn pensionering was Marc Slijpen van 1973 tot 2006 werkzaam bij de DAF.

Voor zijn verdiensten binnen de samenleving op het terrein van cultuur, welzijn en onderwijs ontving Marc Slijpen de koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Brons voor secretaris Marja van Lieshout-Kortenbach Vanaf 1995, dus al ruim 15 jaar is mevrouw Marja van Lieshout de secretaris van De Weverkeshof. Zij voert het stichtingssecretariaat en onderhoud de contacten met externe instanties. Zij voert talrijke communicatietaken uit. Zij voert gesprekken met nieuwe vrijwilligers. Coördineert de gastvrouwen en gastheren, verzorgt mailings en beheert vrijwilligersbestanden. Tevens verzorgt zij het secretariaat van het Sinterklaasgebeuren. En dit vrijwilligerswerk weet zij uitstekend te combineren met haar gezinstaken en haar betaalde baan.

Voor haar verdiensten voor de Nuenense gemeenschap ontving zij de bronzen erepenning.