Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 11 oktober

Alkmaar, 11-10-2010 o 14.00 uur

Getuigenoproep overval pizzakoerier

Hoorn, zondag 10 oktober

Een 20-jarige maaltijdbezorger is zondagavond rond 20.30 uur overvallen op het Kruiwerk. De man stapte uit de auto om een maaltijd te gaan bezorgen op een adres in deze straat toen er een jongen uit de bosjes tevoorschijn kwam. Een tweede jongen kwam tussen de autos vandaan. De bezorger werd door beide jongens beetgepakt en meegenomen naar een doodlopend straatje. Hier kwam er nog een derde jongen bij. De bezorger moest zijn spullen afgeven en moest hierna plaatsnemen in zijn auto. De derde jongen bleef enige tijd naast hem in de auto zitten, terwijl de andere twee wegliepen over het voetpad in de richting van de Oliemolen. De derde jongen verliet hierna de auto en verdween over hetzelfde voetpad. De bezorger belde aan bij één van de woningen en sloeg alarm.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Kruiwerk of de Oliemolen zondagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbreker valt van dak

Alkmaar, zondag 10 oktober

Een 41-jarige man uit Alkmaar werd zondagavond rond 18.00 uur aangehouden op de Geesterweg. De man had ingebroken bij een woning door in een openstaand raam te klimmen. Hij had spullen weggenomen en probeerde weg te komen via het dak aan de achterzijde van de woningen. De buren hadden echter een serre. De inbreker schrok hiervan en sprong in de dakgoot. Deze brak hierdoor echter af, waardoor de man van het dak viel. De bewoners zetten de man op een stoel. Hij wilde weg, maar hij werd vastgehouden tot de politie er was. Deze hield de man aan. Hij bleek een videocamera, fototoestel en luchtje uit de naastgelegen woning weg te hebben genomen. Ook werd de portemonnee van de bewoner tijdens zijn fouillering aangetroffen.

Met gestolen spullen in auto

Middenmeer, maandag 11 oktober

Drie mannen van 22 en 23 jaar uit Almere en Maarssen zijn maandagochtend rond 04.45 uur aangehouden op de Dr. Lovinkstraat. De auto met de drie mannen was gestopt op de Ir. Wortmanstraat. De mannen struinden vervolgens de hele buurt af. De politie werd gealarmeerd.

Agenten zagen de auto wegrijden. Het voertuig kreeg op de Brugstraat een stopteken. De auto stopte, maar de portieren vlogen gelijk open en twee inzittenden vluchtten. De bestuurder werd gelijk aangehouden. Hij bevond zich nog in de auto. Ook de twee vluchtende verdachten konden in de kraag worden gevat. De drie mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld.

In de auto werd een tas met sieraden aangetroffen. Deze sieraden zijn afkomstig van inbraak. De politie probeert de eigenaren hiervan te achterhalen.

Diefstal fiets

Alkmaar, zondag 10 oktober

Een 26-jarige Alkmaarder werd zondagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de Hertog Aalbrechtweg. De politie kreeg een melding dat er op station Alkmaar -Noord een fiets werd gestolen. Agenten zagen, toen zij naar de melding toe reden, de Alkmaarder op de fiets met hoge snelheid vanuit de richting van het station komen. Hij werd staande gehouden en liet een nijptang op de grond vallen. Op de fiets zat geen slot meer. Dit slot lag nog op de plaats waar het rijwiel was gestolen. De verdachte werd aangehouden. Hij bekende de diefstal.

Beroofd van gestolen telefoon

Den Helder, zondag 10 oktober

Twee 16-jarige jongens uit Den Helder zijn zondagavond aangehouden. De politie kreeg rond 20.45 uur een melding dat er een 16-jarige jongen van zijn telefoon was beroofd op de Middenweg. Eén van de verdachten stond nog op één van de perrons toen de politie arriveerde. Hij werd aangehouden. De tweede verdachte werd thuis aangehouden. De van het slachtoffer gestolen telefoon bleek van diefstal afkomstig zijn. Hij gaf aan eerder op de avond de telefoon voor een klein bedrag gekocht te hebben en te weten dat deze van diefstal afkomstig was. Het 16-jarige slachtoffer werd zelf aangehouden voor heling.

Aanhouding voor bedreiging

Juliandorp, zondag 10 oktober

Een 50-jarige man uit Barendrecht is zondagavond rond 20.00 uur aangehouden op het Middelzand. De man zou in een woning meerdere mensen hebben bedreigd met een mes en hen met de dood hebben bedreigd. Toen de politie arriveerde stond de 50-jarige man in de woning te schilderen en zag alles er rustig uit. De twee aangevers stonden buiten en wilden aangifte doen van bedreiging met de dood. De 50-jarige man werd aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld

De Goorn, maandag 11 oktober

Een 37-jarige man werd maandagochtend met na middernacht aangehouden voor huiselijk geweld. De man had ruzie gekregen met zijn vriendin en was achter haar aan gelopen toen zij naar de keuken ging. Hier gaf hij haar meerdere klappen op haar achterhoofd. De zoon van de vrouw kwam uit bed en bemoeide zich ermee. Omdat de verdachte nogal een dreigende houding tegenover de zoon had, duwde de jongen hem weg. Hierop pakte de 37-jarige man een stoel en gooide die in de richting van de zoon. De moeder vluchtte met haar zoon naar de buren. De politie werd gebeld. Deze hield de man aan.

Meer dan 50 km/u te hard

Winkel, zondag 10 oktober

Een 58-jarige motorrijder uit Wieringerwerf raakte zondagmiddag rond 16.00 uur zijn rijbewijs kwijt. Een motoragent zag de man met 136 km/u over de Oude Provinciale weg rijden. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. De motorrijder werd staande gehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren vanwege de overschrijding van de snelheid met meer dan 50 km/u.

Middenmeer, zondag 10 oktober

Een 34-jarige automobilist uit Medemblik moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren toen hij op de Schagerweg met 141 km/u een snelheidscontrole passeerde. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. Het voertuig van de man werd staande gehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren vanwege de overschrijding van de snelheid met meer dan 50 km/u.

Twee gewonden bij kop-staart botsing

Alkmaar, zondag 10 oktober

Bij een aanrijding op de Martin Luther Kingweg raakten zondagmiddag rond 15.00 uur twee mensen gewond. Een 33-jarige automobilist uit Egmond aan den Hoef reed in volle vaart tegen de auto voor hem. Deze auto van een 66-jarige automobiliste uit Bergen botste door de klap tegen de auto voor haar. Deze auto reed weer tegen de voorste van de vier autos. De 66-jarige bestuurster en haar vrouwelijke passagier kwamen bekneld te zitten. Zij moesten door de brandweer uit hun voertuig worden bevrijd. Beide vrouwen hadden een zware hersenschudding. De passagier had een gebroken rib. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 33-jarige bestuurder werd ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De overige twee bestuurders bleven ongedeerd.

Snelheidscontrole

Den Oever, zondag 10 oktober

De politie controleerde zondagmiddag van 15.15 tot 20.00 uur op snelheid ter hoogte van de sluizen in de richting van Leeuwarden. 2710 bestuurders passeerden de controle. Er werden in totaal 469 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u. Op dit stuk van de weg is 70 km/u toegestaan.

Enkhuizen, zondag 10 oktober

Op de Dreef werd zondagmiddag van 14.50 tot 17.50 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 1830 passerende bestuurders reden er 144 te snel. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. de hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Sint Maartensvlotbrug

OP de Rijksweg werd zondagmiddag van 15.45 tot 16.45 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 701 passerende voertuigen reden er 99 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan.