Gemeente Dongeradeel


Landelijke banenmarkt WERKplein Dokkum groot succes!

Woensdag 7 oktober is op alle WERKpleinen in Nederland de banenmarkt georganiseerd. Het WERKplein in Dokkum is door meer dan 650 werkzoekenden bezocht, een record! Er waren ruim 30 stands waar werkgevers en re-integratiebureaus met werkzoekenden in de weer zijn geweest op zoek naar werk.

Wat was er te doen?

Men kon zich laten knippen, stylen en vervolgens op de foto laten zetten. Buiten kon men kennismaken het lassen en meedoen met de oberrace, die is gewonnen door Theo de Bruine uit Kollum. Wethouder Marinanne Hofs van Dantumadiel opende om twee uur de banenmarkt en ging weg met een werkzoekende die ze via haar netwerk aan een baan gaat proberen te helpen. In haar toespraak riep ze de aanwezige werkzoekenden op om werk te maken van hun toekomst. Naast Wethouder Hofs hebben ook de wethouders van de andere gemeentes uit Noord Oost Frylân de banenmarkt bezocht.

Veel bezoekers en standhouders waren zeer enthousiast over de wijze waarop der banenmarkt was georganiseerd en de goede sfeer die het WERKplein uitstraalde. Om 8 uur werd de markt gesloten.