Landstede

Dieren aaien op de boerderij en in het kinderdagverblijf

Wat gebeurt er zoal op een boerderij en welke dieren kom je er tegen? De kinderen van Landstede Kinderopvang (locatie t Hummelhof) ontdekten het op 4, 5 en 7 oktober. Maar het werd nog spannender: er kwamen zelfs dieren naar het kinderdagverblijf. En dat allemaal vanwege Dierendag.

Dit jaar was De boerderij het thema van de week rond Dierendag. Drie dagen lang gingen drie leidsters met een groep van acht à negen kinderen van 2 jaar en ouder naar een boerderij in Punthorst. Daar keken ze hun ogen uit. Ook mochten ze de geiten, ganzen, koeien, kalfjes en katten voeren, aaien en knuffelen, vertelt pedagogisch medewerkster Anne-Marie van der Weide.

Tegenbezoek
Op 6 oktober volgde een tegenbezoek: toen kwamen er kippen en een kalfje voor een uur naar het kinderdagverblijf. Van der Weide: Naast het aaien praatten we met de kids ook over de dieren en konden ze een werkje maken dat met dieren te maken heeft. De kinderen konden ook een koe melken: op
t Hummelhof stond een grote nepkoe met uiers waar water uitkwam.

Leuke activiteiten
Kinderdagverblijf t Hummelhof organiseert regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. Daarbij wordt meestal met themas gewerkt. In oktober wordt aandacht besteed aan Dierendag en de Kinderboekenweek. Van 18-22 oktober wordt ook de jaarlijkse, populaire Opa & Oma Week gehouden.

Kinderdagverblijf 't Hummelhof