Rechtbank 's-Hertogenbosch


Cel en tbs met voorwaarden voor seksueel misbruiken kleinzoon

âs-Hertogenbosch, 11 oktober 2010 - Een 57-jarige vrouw uit Vught is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 263 dagen en tbs met voorwaarden voor het medeplegen van ontuchtige handelingen met haar kleinzoon en het maken van kinderporno.

De vrouw pleegde - samen met haar partner - vergaande ontuchtige handelingen met haar kleinzoon van vijf weken oud. Ze bracht onder meer haar tong en tepel in/tegen de mond van de jongen en hield de penis van haar partner tegen de mond van de jongen. De rechtbank kwalificeert deze handelingen als seksueel binnendringen. Daarnaast zijn er fotoâs en opnames gemaakt van de seksuele gedragingen.

Bij de strafoplegging heeft de rechtbank er onder meer rekening mee gehouden dat het voor de ouders van de baby zwaar weegt dat zij hun kind aan de verdachte hebben toevertrouwd en dat de ouders zich afvragen hoe zij later aan hem moeten uitleggen wat er heeft plaatsgevonden. Daarnaast houdt de rechtbank ermee rekening dat de feiten in verminderde mate aan de vrouw kunnen worden toegerekend. Kort gezegd is er volgens een psycholoog en psychiater bij de verdachte sprake van een persoonlijkheidsstoornis en een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens. Volgens de rechtbank presenteerde de vrouw zich ten onrechte als slachtoffer van haar medeverdachte en is er sprake van een verhoogde kans op herhaling. De rechtbank heeft de vrouw tbs met voorwaarden opgelegd, met als voorwaarde onder meer een verplichte opname in een zorginstelling.

De behandeling van de strafzaak tegen de man is op 27 september jl. aangehouden tot 6 december a.s. in verband met een aanvullende rapportage.

LJ Nummer

BO0016

Zie het origineel
Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 11 oktober 2010 Naar boven