Politie Gelderland-Zuid

Meer aandacht voor plofkraken

Nijmegen, 11-10-2010 o Eind juli en begin augustus werd geprobeerd geldautomaten tot ontploffing te brengen. Twee geldautomaten, aan de St. Jacobslaan en de Erasmuslaan in Nijmegen werden hierbij vernield maar beide, zogenaamde plofkraken, bleven bij een poging. Er werd geen geld buit gemaakt.

Het speciale overvallenteam van de politie in Gelderland-Zuid startte een onderzoek en heeft de hulp van regionale en landelijke opsporingsprogrammas ingeroepen om de wijze en verdachten van deze kraken in beeld te brengen. De poging tot kraak aan de Erasmuslaan in Nijmegen wordt hierbij als voorbeeld gebruikt omdat er opnamen te zien zijn van de verdachten. Deze vond plaats in de nacht van 7 op 8 augustus.

Uitzending beelden
Het programma Opsporing Verzocht besteed meer aandacht aan deze plofkraak in de uitzending van dinsdag 12 oktober om 21.50 uur op NL 1. De herhaling van deze uitzending is woensdag te zien op NL 2 om 11.15 uur. Fragmenten van de opnamen worden ook op Omroep Gelderland getoond in een opsporingsbericht dat elk uur wordt uitgezonden na het journaal vanaf 18.00 uur. (13)

Laatst gewijzigd 11-10-2010 14:32 | © Regio Gelderland-Zuid |