Gemeente Waddinxveen


Oud-burgemeester C.M. van der Linden overleden

Oud-burgemeester C.M. (Kees) van der Linden is afgelopen zaterdag 9 oktober 2010 overleden in zijn Friese woonplaats Oudeschoot. Hij werd geboren in Vlaardingen op 7 december 1931. Van der Linden was van 1982-1996 burgemeester van Waddinxveen.

Kees van der Linden had naast zijn wettelijke taken de portefeuille Ruimtelijke Ordening. In zijn ambtsperiode heeft Van der Linden bijzondere inspanningen verricht rond de ontwikkeling van de wijk Zuidplas en het bedrijvenpark Coenecoop. Hij had een zeer goede band met het bedrijfsleven. Door zijn toedoen heeft de realisatie van Coenecoop geleid tot een bevordering van de werkgelegenheid en de naamsbekendheid van Waddinxveen. Zijn wervende inbreng is van blijvende betekenis geweest voor de gemeente. Voor deze verdiensten is hem tijdens zijn afscheid als burgemeester het predicaat Ereburger van de gemeente Waddinxveen toegekend.

Kees van der Linden is bijna dertig jaar burgemeester geweest in vijf Zuid-Hollandse gemeenten. Hij begon zijn burgemeestersambt in 1968 in de gemeente Koudekerk aan den Rijn. In 1975 werd hij burgemeester voor de drie gemeenten Haastrecht, Stolwijk en Vlist. Op 1 januari 1982 trad hij aan als eerste burger van de gemeente Waddinxveen, waar hij tot 31 december 1996 burgemeester was. Op 17 april 1990 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn verdiensten in de uitoefening van zijn ambt.

Burgemeester Bert Cremers: âHet overlijden van Kees van der Linden is een slag voor Waddinxveen. Het college heeft daar met droefenis kennis van genomen. Hij heeft Waddinxveen op de kaart gezet. Nog regelmatig kom ik mensen tegen die herinneringen aan hem ophalen. Zo zal hij ook voortleven. Wij wensen zijn echtgenote en zijn kinderen sterkte bij het verwerken van dit verlies.â
Â