Award Bedrijventerrein is erkenning samenwerking Gooi en Vechtstreek

11/10/2010 15:19

Enter Weesp BV

Weesp, 11 oktober 2010 - Cees van Vliet, voorzitter van de bedrijvenvereniging IVW (Weesp en omstreken) en regiodirecteur Van Wijnen Midden BV, is op het Nationaal Bedrijven Congres in Rotterdam uitgeroepen tot de 'Bedrijventerrein Man van 2010'. De award is door het vakblad Bedrijventerrein toegekend vanwege zijn vooraanstaande rol in het tot stand brengen van een samenwerking tussen private en publieke partijen in de regio Gooi en Vechtstreek, nodig om bedrijventerreinen te moderniseren. "Niet ik, maar deze unieke samenwerking heeft deze prijs gewonnen", zegt Van Vliet.

Veel bedrijventerreinen in de Gooi en Vechtstreek zijn dringend aan revitalisering toe. Weesp heeft in de regio het grootste bedrijvenarsenaal en is een speerpunt. Een van de grootste successen die de IVW kent onder het voorzitterschap van Van Vliet is de oprichting van een transformatiefonds en de iLocator; de regionale ontwikkelingsmaatschappij in de regio Gooi- en Vechtstreek.

Cees van Vliet: "Deze publiek-private samenwerking is de enige mogelijkheid om onze ambitie kans van slagen te geven. Deze award is een belangrijke erkenning voor onze gezamenlijke aanpak. Op het Nationaal Bedrijven Congres in Rotterdam werd dat opnieuw een lichtend voorbeeld voor andere regio's in het land genoemd. Dat betekent dat we met iets bijzonders bezig zijn. En met wij bedoel ik: marktpartijen, overheden, het gewest en de Kamer van Koophandel Gooi en Vechtstreek, Eemland en Flevoland.."

De samenwerking is nu zover dat volgend jaar de eerste concrete stappen gezet worden om de gedateerde bedrijventerreinen stukje bij beetje te moderniseren en daarmee de uitstraling en werkgelegenheid voor de regio te behouden en te versterken.

Over IVW

De IVW (Industrievereniging Weesp) is de bedrijvenvereniging van Weesp en omstreken. De IVW draagt bij aan verdere verbeteringen op allerlei gebied. Eén van die zaken is actieve participatie in nieuwe ontwikkelingen en beleid van gemeente, provincie en rijk. Met als doel op te komen voor de belangen van honderden bedrijven in Weesp met hun duizenden werknemers.

Over iLocator

iLocator is in 2010 opgericht en organiseert in de Gooi en Vechtstreek samenwerking tussen ondernemers op bedrijventerreinen, gemeenten, ontwikkelaars en beleggers. iLocator is de verbindende schakel tussen deze partijen en probeert, op basis van inzicht in het huidig gebruik van werkgebieden en de vraag naar ruimte van ondernemingen, concrete projecten te stimuleren, aan te jagen en van advies te voorzien. iLocator is onderdeel van het regionaal economisch programma Innovatieve Verbinding.


Noot voor de redactie: