Politie Rotterdam Rijnmond

GETUIGENOPROEP

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 11-10-2010 15:34

27780_1.jpg Spijkenisse - Het rechercheteam dat de vermissing van de 21-jarige Farida Zargar onderzoekt, doet opnieuw een oproep om in contact te komen met mensen die meer weten over de verdwijning en/ of verblijfplaats van Farida.

Farida Zargar wordt sinds donderdag 5 augustus 2010 vermist. Nadat zij om-streeks 17.15 uur haar werk verliet, heeft niemand meer iets van haar vernomen. De politie is direct nadat zij als vermist is opgegeven een onderzoek gestart. Hierbij is gebruik gemaakt van speurhonden en een helikopter.

De recherche heeft de tips naar aanleiding van het programma Tros Vermist, Hart van Nederland en andere getuigenoproepen in de media, nagenoeg allemaal nagelopen. Op basis van de flyeractie vorige week zijn er nieuwe tips binnengekomen. Getuigen meldden dat zij Farida op de dag van haar verdwijning omstreeks 17.30 uur nog gezien hebben in het ABC-complex in Spijkenisse. De politie heeft daarom op die locatie een bord met een ge-tuigenoproep geplaatst.

Fiets
Farida reed de dag van haar verdwijning mogelijk op een grijze herenfiets. Deze fiets is nog niet gevonden, maar de politie heeft een reconstructie gemaakt van de fiets. Zie foto. Ook hier zijn enkele tips op binnengekomen, maar tot op heden is de fiets spoorloos. Het rechercheteam wil graag weten wie deze fiets gezien heeft of weet waar hij is.

Sleutelhanger
Farida had altijd haar sleutelbos bij zich. Hieraan zit een opvallende sleutelhanger (zie foto) die zij van haar vriend heeft gekregen. Haar vriend heeft deze tijdens een cursus gekregen. Het logo van het bedrijf die de cursus verzorgde, Axima, staat in de sleutelhanger gegraveerd.

Vragen politie
Het rechercheteam komt wederom graag in contact met mensen die meer weten over de verdwijning van Farida en waar zij mogelijk verblijft, maar wil ook graag weten of iemand de fiets en/ of sleutelhanger heeft gezien/gevonden.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het speciale telefoon-nummer 0800-7444488.

Burgers kunnen ook op de hoogte blijven van het onderzoek via twitter. Buurtagent Wout Videler, buurtagent Hellevoetsluis, zal tweets versturen m.b.t. het onderzoek.

Instructie van aanmelden
U maakt een account aan op http://www.twitter.com. Het account bevat een
gebruikersnaam, wachtwoord en eventueel een profielfoto. Ga daarna naar de keuze 'Find people'. Typ PRRVideler in het zoekveld en klik vervolgens op 'search'. Klik daarna op de toets 'Fol-low'. Nu kunt u berichten ontvangen van de buurtagent.

27780_2.jpg 27780_3.jpg