InnovatieNetwerkfilms internationaal bekroond

11/10/2010 15:58

InnovatieNetwerk

De films 'Photon Farmer' en 'Future for the eel' van InnovatieNetwerk zijn onderscheiden op het Agrofilmfestival in de Slowaakse stad Nitra.

Het Agrofilmfestival vond vorige week plaats en werd georganiseerd door het Animal Production Research Centre in Nitra met steun van onder meer de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

Namens InnovatieNetwerk nam de ambassadeur in Bratislava, Daphne Bergsma, de prijzen vorige week vrijdag tijdens de slotceremonie samen met Landbouwraad Ellen van de Vrugt in ontvangst.

'Photon Farmer' (over het concept Fotonenboer dat een doorbraak betekent voor de opslag van duurzame energie) werd onderscheiden door de universiteit van Nitra en 'Future for the eel' (over grensverleggend onderzoek op het gebied van de kweek van glasaal) won de tweede prijs in de categorie 'expert and instructive films'. In totaal werden er 151 films, waarvan acht uit Nederland, ingezonden en beoordeeld door een internationale jury.

InnovatieNetwerk maakt in haar communicatie regelmatig gebruik van filmmateriaal. Op die manier kan een breed publiek kennis nemen van de inhoud en kansen van concepten in ontwikkeling. De twee onderscheiden films werden beide gemaakt door regisseur Piet Hein van der Hoek (DBC Media en ex-Zembla), in opdracht van InnovatieNetwerk.

InnovatieNetwerk ontwikkelt grensverleggende vernieuwingen in landbouw, agribusiness, voeding en groene ruimte, en zorgt dat die door belanghebbenden in de praktijk worden gebracht.

Het ministerie van LNV nam het initiatief tot en financiert InnovatieNetwerk.

Ga naar de website van InnovatieNetwerk (http://tinyurl.com/32pn9bx) en bekijk de twee winnende producties!

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://tinyurl.com/32pn9bx