Politie Hollands Midden

Boskoop - Verdachte van handel in drugs aangehouden

Boskoop , 11-10-2010 o De politie heeft vrijdag 8 oktober in Gouda een 19-jarige Boskoper aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De Boskoper dealde drugs op bestelling en leverde op verschillende afgesproken locaties de drugs af. Het dealen zorgde voor veel overlast in met name het centrum van Boskoop.

Onder leiding van de rechter-commissaris werden op twee verblijfadressen van de verdachte doorzoekingen verricht. In één van de woningen werden goederen aangetroffen die wijzen op de handel in drugs. De goederen zijn inbeslaggenomen.

Burgers klaagden over drugsoverlast, intimiderend gedrag van rondhangende jeugd en vechtpartijen en voelden zich hierdoor onveilig. Gemeente en politieteam Rijn en Gouwe zetten in om deze overlast terug te dringen. De gemeente heeft sinds vrijdag 1 oktober toezichthouders ingesteld die gaan surveilleren in het centrum van Boskoop. Met de inzet van deze toezichthouders en per 1 januari 2011 de Buitengewone Opsporingsambtenaren wil de gemeente de overlast bestrijden, die leidt tot ergernissen bij inwoners en bezoekers, en tot vervuiling en beschadiging van de openbare ruimte.

Burgemeester Rijsdijk: "Ik ben blij dat de politie deze verdachte heeft opgepakt. Hiermee maken we weer een stap in het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid van Boskoop in het algemeen en het oude centrum in het bijzonder. Ik denk dat door deze aanhouding een bron is weggenomen die drugsoverlast in Boskoop veroorzaakt."

--- Dit bericht is tot stand gekomen in overleg met de gemeente Boskoop en het Openbaar Ministerie ---